SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey’in Akkuş stratejisi ve CHP!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 10:29

İlçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa teşkilatları sandığa gidiyor. Mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş yeniden adaylığını açıklarken, Akkuş’a karşı İsmet Karaca, Güner Alkan ve Erol Gülmez de aday olduklarını ilan ettiler.
Bu süreçte paydaşlarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Nilüfer, Yıldırım, Kemalpaşa, Gemlik ve İnegöl delegesinin büyük bir kısmı Akkuş’ta yana tavır alırken, Osmangazi, Mudanya ve Kestel’in İsmet Karaca’dan yana tavır koyduğu ifade ediliyor.
CHP içinde bilinen bir isim olarak karşımıza çıkan Avukat Güner Aklan ve Sanayici Erol Gülmez’in yarışa katılması CHP’de kongre heyecanını hissedilir oranda artıracağa benziyor.
Burada dikkat çeken bir ayrıntı ise,20 yıl Belediye başkanlığı yapan ve ardından CHP’den Büyükşehir Belediye başkan adaylığında yenilgiye uğrayan Mustafa Bozbey’in mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a karşı ortaya koymaya çalıştığı strateji.
Kendi mahallesinden bile delege seçilemeyen Mustafa Bozbey’in İsmet Karaca tarafından düzenlenen toplantıda boy göstermesi, partiler tarafından “Erol Gülmez’e destek veriyor” algısını ortadan kaldırmak olarak değerlendiriliyor.
Peki seçim yenilgisinin ardından CHP’de tartışmaların fitilini ateşleyen Mustafa Bozbey ile Hüseyin Akkuş arasından strateji savaşı nasıl devam ediyor?
Saflar netleşmeye başladı.
CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan’ın mevcut Başkan Hüseyin Akkuş’tan yana tavır aldıkları biliniyor. Nurhayat Altaca Kayışoğlu İsmet Karaca’ya açık destek verirken, Lale Karabıyık’ın gelişmeler karşısında sessiz kaldığı ifade ediliyor.
Burada dikkat çekilmesi gerek en önemli konu, seçim yenilgisinin ardından Mustafa Bozbey ile il Başkanı Hüseyin Akkuş arasında yaşanan gerginliğin kongre salonuna yansıması olacak.
Peki; Mustafakemalpaşa başta olmak üzere bazı CHP teşkilatları tarafından “istenmeyen adam” ilan edilen Mustafa Bozbey’in geliştirmeye çalıştığı strateji ne?
İddia odur ki, adaylardan Güner Alkan ve Erol Gülmez’in kongrede birleşmesi için el altından çalışma yapılıyor olması.
Bana göre yapılacak bu çalışmanın kongre sonucunu hiçbir şekilde etkilemeyeceği yönündedir. Kongrede Osmangazi,Nilüfer ve Yıldırım İlçelerinin ortaya koyacağı tavır,kongrenin de kaderini belirleyecektir.
CHP’de kongre takvimi işlerken, belde aşağı vuruşlar da kendini göstermeye başladı.İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un 3 yabancı dil bilen,ODTÜ mezunu kızının Gemlik Belediyesi özel kalem de işe başlamasının “sanki büyük bir olaymış gibi” medyaya servis edilmesi bunu en açık örneği olarak gösteriliyor.
Anlaşılan CHP’de kongre öncesi kılıçlar çekilmiş.
Şimdi adaylar bir taraftan strateji belirmeye çalışırken, diğer taraftan delege avına çıkmış.
Bozbey’in “Hüseyin Akkuş olmasında kim olursa olsun” mantığıyla hareket ederek iki adayın tek çatı altında birleşmesi yönünde gayret sarf ettiği adaylara teklif götürdüğü iddiaları ortalıkta dolaşsa da Bozbey’in bu çabaları sonucu değiştirmez.
Yine iddialı bir ifade ile “Bozbey’in destekleyeceği aday yada adaylar seçimi kaybeder.
Bunun esas nedeni ise, kendisine yol arkadaşlığı yapan bir Belediye Başkanına karşı ortaya koyduğu tavır olmakla birlikte seçim yenilgisinin faturasını teşkilatlara dolayısıyla Hüseyin Akkuş’a kesmesi olarak gösterilebilir.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum..
CHP İl kongresi kongre Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca arasında geçer.
Gerisi lafı güzaftır…
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.