SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa havası

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 09:36

Lodos, Bursa’nın her zaman can simidi olmuştur.
Doğalgaz kullanımının olmadığı o yıllarda kış mevsimin gelmesiyle adeta Bursa ya kirli hava çökmekteydi. İs kokusu her yeri sarar, lodos dört gözle beklenirdi. Isınma için doğalgaz kullanımı ile birlikte ciddi manada o eskiye nazaran isli, kirli havalar pek olmasa da bu günlerde bilhassa akşamları gözle görülür bir hava kirliği yaşanmaktadır.
ehrin büyük bir kısmı doğalgaz abonesi olmasına rağmen, odun ve kömür kullanımının da var olduğu bir gerçektir. Bilhassa son günlerde dikkatimi çeken küçük ticarethaneler de odun, kömür haricinde plastik maddelerin yakılıyor olmalarıdır. İnanın bu gibi ticarethanelerin bacalarından bir siyah duman çıkıyor, görseniz şaşarsınız. Gündüzleri bu siyah duman çıkaran maddeleri yakma cesaretini gösterenler, hava karardığı vakit kim bilir neler neler yakıyorlardır.
Sık sık ulaşım için kullandığım eski Gemlik yolu üzerindeki ticarethanelerin denetimden geçmesi gerekmektedir.
Ayrıca Eğitim Vadisinin altında bulunan hurdacılar sitesindeki işletmeler, satın aldıkları malzemelerden metalleri ayırmak için yakma gibi ilkel yola başvurmaktadırlar.
Bu da şehrimizin havasını kirletmede rol oynamaktadır. Isınma ve sanayinin sebep olduğu hava kirliliğine bir de trafikte bulunan araçların çıkarmış oldukları egzoz gazları ilave edildiği vakit havamız nasıl iyi denilebilir ki. Beyler her türlü havamız kötü.
Tek çare dün olduğu gibi bugün de lodosu beklemek olacaktır. Bu gidişte yarınlar için de temiz hava almak için lodosu bekleyeceğiz.
Çevreciler nerdesiniz? Bir ses verin de bu hava da görelim sizleri.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.