SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi

Biliyorum; Bu haftaki yazımın başlığını okuduğunuzda, aklınız ilk olarak şehirden uzak ulaşılması zor olduğu aklınıza geliyor. Bu konu Bursalılar tarafından çok konuşuldu, eleştirildi. Şehrin ortasına stadyum yapıldı, şehrin dışına hastane yapıldı diye. Elbet de ki insanların genelinin faydalanacağı tesis onların rahat ulaşabileceği bir yerde olmalı idi. Hele, hele konu sağlık ise daha da dikkatli olunması

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2020 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Biliyorum; Bu haftaki yazımın başlığını okuduğunuzda, aklınız ilk olarak şehirden uzak ulaşılması zor olduğu aklınıza geliyor. Bu konu Bursalılar tarafından çok konuşuldu, eleştirildi. Şehrin ortasına stadyum yapıldı, şehrin dışına hastane yapıldı diye. Elbet de ki insanların genelinin faydalanacağı tesis onların rahat ulaşabileceği bir yerde olmalı idi. Hele, hele konu sağlık ise daha da dikkatli olunması gerekirdi.
Artık iş işten geçmiş. Bu hastanenin bundan sonra oradan alınıp başka bir yere götürülmesi söz konusu olamayacağına göre, oraya alışmaya çalışacağız.
Alışmaya çalışırken yerleşke içerisindeki artıları, eksileri vatandaşlar olarak yetkililere duyurmak biz vatandaşlar olarak görev saymalıyız. Diyeceksiniz ki dikkate mi alacaklar… Biz görevimizi yapalım, hiç olmazsa gönlümüzü rahatlatmış oluruz. Gereğinin yapılması veya yapılmaması yönetime kalmış olur.
Sayın Cumhurbaşkanı bir TV. Konuşmasında Yar. Doç. neyin nesiymiş, bu unvan kaldırılmalı demişti. Her halde kazanılmış haklar muhafaza edildi ki Bursa Şehir Hastanesine Yar. Doç. Dursun Topal Beyefendi atandı.
Öyle ise biz de vatandaşlar olarak gördüğümüz artı ve eksileri, başta Baş Hekim olmak üzere ilgili birim yöneticilerine bildirmekle mükellefiz.Tesis Nilüfer İlçesi Doğan köy sınırları içerisinde etraftan görülebilen bir yüksek alana yapılmış.
6.7 gününe Kulak Burun, Boğaz bölümüne saat 9.15 gibi randevum vardı.
Hastaneye Hastane ye Esence Kazıklı, Hasköy istikametini izleyerek ulaşmak istedim. Hasköy altı düzlüğüne indiğinde hastane 2-3 KM. karşımda duruyordu. Şuradan doğru hastaneye yol olsa ne kadar kolay olurdu, Mudanya ilçesine bağlı 47 köy ve mahalle halkının ulaşımı için deyerek refakatçi kızım ile paylaştım. Buradan Mudanya ilçesi köy ve mahalle muhtarlarına sesleniyorum; Hasköy altından hiç dolaşmadan hastaneye doğru bir yolun açılması için birlik olun!
Şimdi bazılarınız; Zülkef abi refakatçiye ihtiyaç mı duyuyorsun diye sorabilirsiniz. Çok şükür fiziki olarak buna ihtiyacım yok. Ancak kızım daha önce hastaneye gittiği için içerideki karmaşa ile baş edemezsin baba ben de gelmek istiyorum dedi. Tamam dedim, çünkü belirli oranda işitme kayıbım var, cihaz alacağız.
Aracım ile kapalı oto parkına indik. Poliklinikler bölümüne girdiğimizde adeta dolambaçta dolaşır gibi Kulak, Burun, boğaz bölümünü aradık. Kızım en az 4–5 görevli kızlarımıza sordu bölümün ne istikamette olduğunu. İyi ki danışmanlar var. Buraya bir not düşelim.65 yaş üstü anne, baba, dedeleri refakatçisiz göndermeyin. Yalnız gelenlerin sıkıntılarına bizzat tanık oldum. Hastane yetkilileri yalnız gelenlere ne şekilde yardımcı olabileceklerinin yolunu araştırmaları gerekir.
Randevu saatine saniyeler kala yetiştik. Panoda ismim yanıyordu. İçeri girdik. Karşımızda güler yüzlü Dr.Ahmet Demir beye durumumu anlattım. Test yaptırmamız için gerekli belgeyi verdi. Kızım test yerinin nerede olduğunu sekretere sordu. Öbür bölümün sonunda. Git Allah git nihayet bulduk. Bu sıkıntıyı tekrar doktor beyin yanına geldiğimizde paylaştım. Bu test odası bu bölümün bulunduğu bir odada olması hastalar için daha yararlı olmaz mı ? Dediğimde evet, tespitiniz doğru demekle yetindi. Sekreter kız hemen söze karıştı. Şu yazıcımıza bakın yeni olmasına rağmen çalışmıyor. Poliklinik salondaki tek bir yazdırıcı ile çalışıyoruz. Koş oraya koş buraya.
Dilerseniz yazımızı burada sonlandıralım. Dileriz Sayın Dursun Topal ve ekibi halkın sesine kulak verir…
Hastanenin şehre uzaklığını dert etmeyin 10–15 yıl sonra bu hastane de şehrin ortasında kalır bu getirim yapılaşması sürdüğü sürece. Ancak hastaneye kuzey taraftan ulaşmak için yeni bir yol şart.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.