SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

Basın çalışanlarının sosyal ve kanuni haklarını belirleyen 212 sayılı Basın İş Kanunu’nun 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2021 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

Basın çalışanlarının sosyal ve kanuni haklarını belirleyen 212 sayılı Basın İş Kanunu’nun 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla, habere ve bilgiye ulaşma kanallarının son derece arttığı ve ‘iletişim çağı’ olarak da değerlendirebileceğimiz günümüzde basın meslek ilkelerine sahip bir medya son derece önem arz etmektedir.

Zor şartlar altında, fedakârca yapılan gazetecilik, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan  doğru ve eksiksiz bilgi almaları için çalışmaktadır. Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saati haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu açıdan basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor,  ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.