SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSAGAZ’DAN AÇIKLAMA

Sayın Zülkef Yeşilbahçe, Bursa’da Meydan gazetesinde 12 Mart 2020 tarihinde yayınlanan köşe yazınıza konu olan, doğalgaz kullanım sözleşmesinin fiili kullanıcı üzerine alınması süreciyle ilgili olarak, sizi ve okurlarınızı bilgilendirmek isteriz. Tüm dağıtım şirketleri gibi Bursagaz da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) düzenlemelerine tabidir. Doğalgaz Piyasası ve Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin “Usulsüz Doğalgaz Kullanımı” başlıklı

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Sayın Zülkef Yeşilbahçe,
Bursa’da Meydan gazetesinde 12 Mart 2020 tarihinde yayınlanan köşe yazınıza konu olan, doğalgaz kullanım sözleşmesinin fiili kullanıcı üzerine alınması süreciyle ilgili olarak, sizi ve okurlarınızı bilgilendirmek isteriz.
Tüm dağıtım şirketleri gibi Bursagaz da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) düzenlemelerine tabidir. Doğalgaz Piyasası ve Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin “Usulsüz Doğalgaz Kullanımı” başlıklı 53’üncü maddesinde, “Kendi adına sözleşme yapmadan daha önce aynı adresteki müşteri adına doğalgaz kullanması usulsüz gaz kullanımı kapsamında değerlendirilmektedir” denilmektedir.
Yönetmeliğin şartlarına göre, köşe yazınıza konu olan abonenin ikamet ettiği dairesi dışında, diğer dairelerdeki doğalgaz kullanım sözleşmelerinin ikamet eden kiracılar tarafından yapılma mecburiyeti vardır. Ayrıca şirketimiz dairenin iç tesisatını, Doğalgaz Piyasası ve Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 38’inci maddesi çerçevesinde incelemek ve uygunluğunu kontrol etmekle yükümlüdür.
Yazınızda bahsi geçen abonenin adresinde bu kontrolü sağlamadan, tesisatın değişmesi gerekip gerekmediği hususunda görüş belirtmemiz mümkün değildir. Bununla birlikte, abonelerimizin adresindeki tesisatın değişmesi gerektiği takdirde, kendilerine şirketimiz tarafından yeterli süre tanınacaktır. Tesisat dönüşüm maliyetinin ise iç tesisat firmaları ile ilişkili bir konu olduğunu hatırlatır, bu firmaların taksitlendirme ve kampanya gibi uygulamalar sundukları bilgisini paylaşmak isteriz.
Son olarak, doğalgaz sözleşmesinin fiili kullanıcı üzerine alınması için tanıdığımız sürenin, abonelerimizden gelen talepler doğrultusunda 31.05.2020 tarihine kadar uzatıldığını bilginize sunarız.
Saygılarımızla
Bursagaz
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.