SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın gelecek vizyonu Masaya yatırıldı.ÖNEMLİYDİ!

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2020 18:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 18:26

Ak Parti İl Başkanlığı’nın 2019 yatırımları ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında aslında Bursa’nın bugünü ve yarınına yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Kafalarda oluşan sorulara bir anlamda cevap verildi.

Özellikle TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklamaları Bursa’nın geleceğine yönelik atılan ve atılacak adımların yol haritasını belirledi.

Yani Bursa’nın gelecek vizyonunun masaya yatırılması ÖNEMLİYDİ.

Bakın;Bursa her bakımdan önemli bir şehir olmasına rağmen tarih boyunca olağanüstü haller yaşamıştır.Bir taraftan kamuya ait araziler yağmalanırken,birileri avazı çıktığı kadar bağırarak“dürüstlük naraları” atarken kimseden ses çıkmadığı günler olmuştur.

Ahlakın evrensel ilkeleri hak getire“şeffaflık” denen o kelimenin bir zamanlar adını bile unutmuştu Bursalılar…

“Unutkan millet olduk”demişti ya

Kimin eli,kimin cebinde belli değildi.

Belediyelerin gölgesinde sineklenen birkaç kendini bilmezin yaptıklarının partiyle bağdaştırılmaya çalışıldığını ibretle izlediğimiz günler olmuştu.

Her defasında göbek büyüten,gerine gerine Bursa sokaklarını arşınlayan ağalar yedi sülalelerine yetecek servetin sahibi oldular.

Şimdi,düşüncelerimin bu şekilde maksatlı kullandığımı düşünenler varsa onu da haksızlık olarak görürüm.

Benim için şeffaflık önemli,liyakat önemli,açık yüreklilik önemli.

Sahip olduğun koltukta geçirdiğin günlerin hesabını vermek önemli.

Yaptıklarınla birlikte yapacaklarının heyecanını yaşamak önemli…

600 yıl dünyayı yöneten İmparatorluğun tohumlarının atıldığı Bursa’da Hakan Çavuşoğlu ve Aktaş’ın bugüne kadar Bursa’ya yapılanlarla,yapılacakları kamuoyu ile paylaşmaları önemli.

Fazla ayrıntıya girmeden,benim ifade etmek istediğim,karar mekanizmasında bulunan insanların sergilediği özgüvenin,Bursa’ya sağlayacağı katkı önemli.

Hizmette vatandaş ve kalite odaklı bir yönetim anlayışının önümüzdeki günlerde ilçelerde de kendini iyiden iyiye hissetirecek olması önemli.

“Ankara’da Bursa’nın lobisi yok” iddialarına “Bursa’nın Ankara’da çok iyi bir lobisi var” diyerek cevap veren Hakan Çavuşoğlu,bugün kenti nasıl daha iyi bir şekilde büyütüp geliştireceklerine kafa yorduklarını açık gönüllükle ifade ediyor.

Çavuşoğlu, Bursa’nın bu güne kadar 50 milyar yatırım aldığını vurgulayarak, bundan sonra da yatırımlarım gerçekleşmesi noktasında sıkıntı yaşanmayacağını vurgulayarak,yerli otomobil fabrikasının Bursa’ya kurulacak olmasının önemine dikkat çekti.

Gerçekten de küçümsenecek bir olay değil.

22 Milyarlık bu yatırımın Bursa’ya önemli katkısı olacaktır.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için ilgili Bakanlıklarla görüşmelerin devam ettiğini ileri süren Hakan Çavuşoğlu,dağ yolu projesinin de devam ettiğini söyledi.

Anlaşılan,bu dönemde insan merkezli çalışmalar ilk sırada yerini alacak.

Bu noktada Başkan Alinur Aktaş’ın açıklamaları da ayrı bir önem arz ediyor.

Bursa’da yaşanan trafik sorununu en aza indirmek amacıyla Başkan Alinur Aktaş tarafından uygulamaya konulan palyatif çözümlere ek olarak Acemler kavşak projesinin Mart ayında ihaleye çıkıyor.

Başkan Alinur Aktaş,5,5 kilometrede 750 milyon liraya mal olacak Emek Şehir Hastanesi hattının da kısa sürede ihale edilerek inşaatına başlanacağının müjdesini verdi.

Kentsel dönüşüm konusunda da ciddi manada ses getirecek büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm için çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş, “Osmangazi ve Yıldırım ile ilçe belediyelerimizin kendi imkanlarıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalar var.Bu manada ses getirecek büyük ölçekli kentsel dönüşüm için çalışma yapıyoruz.Detaylı bilgilendireceğiz.Bu manadaki hedeflerimizi ifade etmiştim.Farklı kurumlarla protokoller yapıldı.2020 yılı içerisinde bunun da start alması bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi.Hanlar bölgesi ve etrafının boşaltılması içinde ayrı bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş’ın açıklamalarından anlıyoruz ki Ankara kesenin ağzını açmış,Bursa’ya destek noktasında açık çek vermiş.

Uzatmadan şunu ifade edelim;

Siyaseten bir makama gelen insanların yaptığı başarılı çalışmaları, zaferleri bir süre sonra sahiplenicileri ortaya çıkar ve başarıdan pay kapma edasıyla saldırır. Onlara göre kendisi çalışmış ve bu zaferin çıkmasında en etkili güç kendisi olmuştur.

İhale, avanta peşinde koşan insanlar,siyasi başarı ve zaferlerden sonra hep başarının kendileri sayesinde geldiğini iddia eder ve başarıdan nemalanmak isterler.

4 yıl sonra,aynı oranda siyasi hezimet ve başarısızlıkta ise hesap verecek bir Allah’ın kulunu bulamazsınız;herkes çil yavrusu gibi dağılır.

Bunu şunun için yazdım.

Bugüne kadar siyasi istismarcıların önü pek alınamadı da ondan…

Çavuoğlu’nun başını çektiği ekip böyle bir istismarın önüne daha şimdiden geçmiş.

Milletvekilleri,İlçe belediye Başkanları bir araya gelerek şeffaf ve açık yüreklilikle icraatlarını kusursuz bir organizasyonla Bursa kamuoyu ile paylaşması hem siyaseten hem Bursa için önemliydi.

Bu saatten sonra bize de kolay gelsin demek düşer…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.