SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın önceliği turizm

Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat göreve başladığı ilk günden turizm konusuna el atarken geleceği burada gördüğünü hissettirmişti. Aradan geçen aylar içinde turizmde ilgili kurumlarla, taraflarla, işletmecilerle bir araya geldi. Sayın Vali Canbolat’ı makamında ziyarette ilk değindiğimiz konu bu oldu. İlk günden bugüne neler olmuştu, sorularımızı yanıtladı. Olan bitenleri ve olmasını beklediklerini dile getirdi. İşte satır

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat göreve başladığı ilk günden turizm konusuna el atarken geleceği burada gördüğünü hissettirmişti.
Aradan geçen aylar içinde turizmde ilgili kurumlarla, taraflarla, işletmecilerle bir araya geldi.
Sayın Vali Canbolat’ı makamında ziyarette ilk değindiğimiz konu bu oldu.
İlk günden bugüne neler olmuştu, sorularımızı yanıtladı. Olan bitenleri ve olmasını beklediklerini dile getirdi.
İşte satır başlarıyla Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat’ın sözleri:
ULUDAĞ’A ALAN BAŞKANLIĞI
Bursa da belli bir turizm potansiyeli var bu yeterli mi elbette yeterli değil. Turizmi daha ileri boyuta taşımak gerekiyor. Daha çok turist gelmesi konusunda. Kültür ve Turizm Bakanlığı da hedef büyüttü. Turist sayısı noktasında, 80 milyon gibi bir hedef ortaya koydu.
Bursa için turizmin öncelikli hale gelmesi. Bu alanda Bursa’ da turizmin ön plana çıkacak durumlardan biri Uludağ. Uludağ’la ilgili bir Alan Başkanlığı mevzuat taslağı oluşturup Bakanlığa sunduk. Artık bundan sonraki süreç  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülecek. Meclis’e sevki ve yasalaşması konusunda.
YETKİ KARMAŞASI BİTECEK
Uludağ’da sadece kış aylarında değil yılın her mevsiminde turizmin olması, vatandaşların bundan azami ölçüde yararlanması arzuladığımız bir durum. Ancak Uludağ’da bir yetki karmaşası var.
Belli alanlarda sorunlar var. Hazırladığımız Alan Başkanlığı yasalaştıktan sonra bu karmaşa bitecek. Ondan sonra da hazırlanan projeler ışığında Uludağ’da 12 ay turizmin gerçekleşmesi devreye girecek.

EKO TURİZM
Geçenlerde Karadeniz’deydim. Bu alanda gelişmiş. Özellikle Trabzon… Bizim dağımız var, ormanımız var, İznik Gölü gibi bir değerimiz var, denizimiz var.
Özel sektörün önünü açıcı altyapı çalışmalarının yapılması gerektiği kanısındayım ben. Bursa ciddi yatırımlarla ciddi sayıda turist sağlayacaktır.
Jeotermal konusunda yönlendirmek ve yönetmek gerekiyor.  Termal su vermek yerine konsepti sağlık turizmine yönelik otellerin yapılmasına ihtiyaç var.
YOL HARİTASI
BEBKA öncülüğünde yürütülen önemli bir çalışma mevcut. Turizm konusunda neler yapılmasıyla ilgili. Bir aya kadar ihaleye çıkacak. Daha önce ihaleye çıkmıştı ama yeterli talep olmadığından gerçekleşmedi.
Bu çalışma yol haritası niteliğinde.Turizmin gelişmesiyle ilgili taraflara rehber olacak, kurumların neler yapması gerektiğini gösterecek, stratejilerin takibi konusunda, markalaşma yolunda hangi çalışmalar yapılması gerektiğini sunacak.
                                                         X
Sayın Vali Canbolat’la Bursa’nın asayişini, mülteci konusunu ve tabi ki Bursaspor’u da konuştuk.
Yarın devam ederiz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.