SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’de dostluklar “türbülansa”girdi

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2019 12:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 12:00

CHP’de yaşanan son gelişmelerin yankısı hala devam ediyor.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i koltuğundan etmek için eski Başkan Mustafa Bozbey taraftarları tarafından yürütülen operasyonun ortaya çıkması aslında beklenmedik tepkileri de beraberinde getirdi..

Bu tepkiler,CHP’nin İlçelerde yaptığı delege seçimlerine de doğrudan yansıdı.Nilüfer’de Mustafa Bozbey’in desteklediği listelerin tamamı seçimleri kaybederken,Bozbey doğup büyüdüğü Özlüce mahallesinde delege listesine bile yazılmadı.

Siyasette vefa kelimesinin hiçbir önemi olmadığının Nilüfer’de bir kez daha ortaya çıkması sanırım CHP teşkilatlarını yeniden düşünmeye sevk etmiştir.

Şunu hemen ifade etmek isterim;

Bugüne kadar kendi düşüncemizi ön plana çıkarıp hiçbir siyasi oluşumu hedef tahtasına oturtmak gibi bağnaz bir düşünce içinde olmamaya özen gösterdim. Mustafa Bozbey’le ilgili gelişmeleri yazarken de aynı düşünce içinde oldum.

Çünkü CHP’de yaşananlara karşı mahalleden farklı bir gözle bakıyordum..

Zaten,siyaset arenasında yaşananlara da mümkün olduğunca toplumsal düzlemde bakarım.

Öylede baktım.

Bu mesleğin oksijeni bol zirvelerinde yılladır koşturan bir Gazeteci olarak inandığım tek şey var ki, o da “Ne Gazeteler mahkeme nede gazeteciler yargıçtır”

Meslek adına yapılması gereken ne ise onu yapmakta,bu mesleğin şanındandır.CHP’li bir Belediye Başkanına tezgah kuruluyorsa,bu tezgahı da CHP’liler yapıyorsa bu haberdir.

Hem de haberin daniskası..

Atatürk’ün kurduğu bir partinin çatısı altında yine CHP’lilerin gözüne baka baka yanlış yapılıyorsa hezimete uğrasa da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş Mustafa Bozbey gibi bir kişi yanlışın içine girmişse kusura bakmayın buda haberdir..

Aslında Bozbey’e yakın meclis üyeleri tarafından yapılmak istenen operasyon,Turgay Erdem’in kurduğu yeni ekip tarafından Belediye içinde sağlanmak istenen istikrara yönelikti.

Sonuç ne oldu?

Bugün milyonlarca lira güce sahip Nilvak’ın başında oturan Mustafa Bozbey destekçisi meclis üyeleri tarafından yürütülen operasyonun deşifre edilerek,Bozbey’le Başkan Turgay Erdem arasında 20 yıla dayanan dostluk türbülansa girdi.

Bozbey CHP’yi Nilüfer’de türbülansa soktu.

Bakın;dışarıdan beslenen “piyonların” siyasette açık vermeyeceğini kimse garanti edemez.Verdiler ki,oyun bozuldu.Şimdi parti içinden Bozbey’e tepkiler çığ gibi büyüyor..

CHP’de görev yapan bir yöneticin dediği gibi.Nülüfer’de Başkanlık koltuğuna oturan Turgay Erdem’i yönetmek isteyen zihniyet başarılı olamayınca,Erdem’le birlikte partiye zarar vermeye başladığını ifade ederek,Anadolu’da sıkça anlatılan bir hikaye den örnek verdi.

“Ormanda bulunan Çam ağacına vurmaya başlayan Balta,ağacı yaralamaya başlamış.Ağacın ona cevabı ise şöyle olmuş;Sen beni yaralayamazdın ama ne yapalım ki,bize vurmak için tuttuğun o sapta bizden.”

Bunu CHP teşkilatları tarafından gösterilen tepkinin yansıması olarak da düşünebiliriz..

Şimdi;

CHP delege seçimlerinde listelere bile yazılmayan,hatta yönetim kadroları tarafından adeta ötekileştirilen Mustafa Bozbey’in Nilvak’ı ilerleyen günlerde başını bir hayli ağartacağa benziyor..

Biz bu sütunlardan çıkıp da Belediye adına kurulan,sonra da şahsileştirilen Nilvak’ın mal varlığını soracak değiliz…

Milyonlara hükmeden S….S gayrimenkul yada Muhkim denen vatandaşın Bozbey ailesiyle bir bağlantısı olup olmadığı sorgulanacaksa o yargının işi,vakıfların görevlendireceği müfettişlerin işi…

Sonuç olarak;

Siyasetin tam göbeğinde olan Mustafa Bozbey,ayakları yere basan kalıcı ve ikna edici açıklama yaparak başta toplumu sonra da yıllarca kendisin Başkanlık koltuğunda oturmasını sağlayan CHP’lileri ikna etmek zorundadır.

 Bizler 20 yıl Başkanlık yapmış siyasetçi  Mustafa Bozbey’i Çamur banyosuna sokmak gibi bağnaz bir düşünce içinde değiliz..

Bursa siyaseti adına bunu yapmasının da ayrıca faydalı olacağını düşünüyorum..

Fazla söz gerek yok..

Her şey ortada…

Bir atasözün derki;

Tezekten terazinin,boktan olur dirhemi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.