SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’deki tartışmaların odağında,Bozbey’in Nilvak’ı yine ilk sırada

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2019 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 09:17

Kamuyu ilgilendiren bir konuyu gündeme taşırken mutlaka bazı ölçütleri de göz önünde bulundurmaya gayret ederiz.

İsteriz ki,yazılarımız kamuyu ilgilendirsin,hukuka uygun olsun,yazılarda alabildiğinde okuyucu kendini ilgilendiren konuları bulsun..

Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in NİLVAK’ını gündeme taşırken konusu biraz kişiselliğe kaçmış olsa da kamuyu ilgilendiren bir davranış biçimini yansıtması bakımından,kayda değer olduğunu varsayarak irdelemeye devam ediyoruz.

Bunun ne anlam ifade ettiğini, yazının tamamını okuyunca anlayacaksınız.

Bilindiği gibi,31 Mart seçimlerinde CHP’den seçilerek Başkanlık koltuğuna oturan Turgay Erdem’e yönelik düşürme hareketinin deşifre olmasıyla gözler bir anda eski Başkan Mustafa Bozbey’e çevrilmişti…

Çünkü, operasyon hazırlığı yapan meclis üyelerinin tamamı Mustafa Bozbey’e yakın isimlerdi .Erdem’e yönelik operasyonun ayyuka çıkması aynı zamanda CHP içindeki tartışmaların fitilini de ateşlemişti.

Başkan Alinur Aktaş karşısında hezimeti yaşayan Mustafa Bozbey ikinci hezimeti ise kendi mahallesinde listelere delege yazılmayarak yaşadı.

Parti teşkilatlarının büyük bir kısmı tarafından “İstenmeyen adam” ilan edilen Mustafa Bozbey’in NİLVAK’ı da dolayısıyla tartışmaya açıldı..

Kısaca bahsedelim;

Nilvak her ne kadar Belediyenin vakfı olarak bilinse de 10 Ocak 2000’de 4262 sicil numarasıyla, Mustafa Bozbey’in Başkan olduğunu dönemde yine Bozbey adına kurulmuş…(Bursa Nilüfer Kültürel ve yardımlaşma Vakfı)

Nilüfer’de oturmak şartıyla talepte bulunan üyelerine yardımda bulunacak olan vakıf,aynı zamanda Kültürel ve sanat faaliyetlerini de yürütecek..

Buraya kadar her şey normalmiş gibi görünse de,iddiaya göre 2000-2003 yılları arasında getirilen sanatçıların parası bile Nilüfer Belediyesi tarafından ödenirken,Nilvak’a gider gösterilmiş.

Ayrıca,Vakfın kuruluş senedin de “burs verilir” olmamasına rağmen 9’u Nilüfer’de oturmayan 41 öğrenciye Bursa veriliyor olması da şuan eleştiri konusu.

Mustafa Bozbey’in başkanlık yaptığı dönemde NİLVAK’ın mali yapısı da bir hayli güçlenmiş.Nilvak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi,Özel Nilüfer gündüz bakım ve kreş evi…

Nilvak Üçevler açık oto pazarı ki,her hafta milyonlar Nilvak’ın kasasına akıyor.

Yine İhsaniye,Ataevler,Cumhuriyet ve Barış mahallelerinde 6 cafe önce Nilüfer spor kulübüne tahsis ediliyor,ardından da Nilvak’a kiralanmış..

Bu kiralama için Belediyeye ne ödendiğini ya Belediye yetkilileri yada Vakfın başında oturan Mustafa Bozbey’in açıklaması icap ediyor.

Yine bir iddia var ki,oda sınırım önümüzdeki günlerde çok tartışılacağa benziyor..

Eylül 2017’de Vakfa ait özel Side Anaokulu,vakıf kararıyla Başkanın kızı Side hanıma satış gösteriliyor.7-10- 2017’de okul açılıyor.Bu satıştan vakfa ne kadar para aktarıldığı yada aktarılıp aktarılmadığı sorgulanıyor.Ayrıca Vakfın hibe etme yetkisinin bulunup bulunmadığıda tartışmaların odağına oturmuş.

Şunu ifade etmeliyimki Vakıflar ya kapatılır yada yönetim kurulum kararıyla Başkan değiştirilir.Tüzel kişiliği devredilemez.Varsa zarar eden bir kurum vakıflara iade edilir..

Nilvak’la ilgili o kadar çok iddialar var ki,

Şimdilik bir kaçını yine Nilüferliler adına soralım;

1-FSM’nin girişinde bir işadamına ait yerde şuulandırma yapılarak elde edilen  yeşil alanın 2016 yılında Nilvak’a devredilirken herhangi bir ödeme yapıldı mı?

2-Nilvak’a ait 3 okul’da eğitim devam ediyor.Nilvak’ın kuruluş senedinde vakfın okul açabileceğine dair izin belgesi var mı?

3-Bursluluk sınavı Milli Eğitimin iznine tabi olmasına rağmen  2015-2019 tarihleri arasında Nilvak bursluk sınavı yaptı mı?

4-Nilvak’a ait Porsche marka aracı Ertan Bozbey kullanırken 3 defa trafik cezası yemesi,ve bu cezanın Nilvak’a ait hesaptan mı ödendi.Ödendi ise bu ne kadar doğru..

5-Nilvak’ta bir dönem Genel Müdürlük yapan Necati Eren’e ait Verev inşaata ayrıcalık tanınmış mıdır,Bozbey’le iş ilişkisi varmıdır?

6-Bozbey’in Belediye başkanlığı yaptığı dönemde,Verev inşaat Belediyede yüklü miktarda ihale almasına rağmen işlerin büyük bir kısmını kendisi yapmayarak devretmiş midir.(Bugüne kadar bu firmanın sigortalı çalışan sayısı 8’i geçmemiş)

7-Neden bugüne kadar Belediye deki araç kiralama işi,iddiaya göre doğrudan teminle kiralamacı Necati Eren’e ait Kafkas Tur’a verilmiş..

Yine S…s gayrimenkul,Antalya’da iflas eden Bozbey inşaatla ilgili, gelişmeleri önümüzdeki günlere bırakarak şunu söylemek istiyorum;

Nilüfer’de oturan hemen hemen herkes Bozbey’in seçim döneminde yaptığı açıklamaya kadar NİLVAK’ı Nilüfer Belediyesine ait bir Vakıf olarak biliyordu.Bu nedenle farklı çevrelerden bu Vakfa yüklü bağışlar yapıldı.

Şimdi ise Nilüfer’liler Nilvak’ı geri istiyor

Bizden söylemesi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.