SON DAKİKA
Hava Durumu

Çöken bina

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2019 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 08:47

Her yaşanan üzücü olay sonrasından ne gibi dersler çıkarıyoruz?
Ders alıyor muyuz?
 Sonuç?
Geçenlerde İstanbul da meydan gelen çöken bina hadisesi hepimizi derinden üzdü. Teknik konularına girmeden önce daha bunun gibi pek çok binanın varlığının mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Bina yıkılmış, enkaz altında kalanların ailelerinin yüreklerine kor düşmüş, yaralı olarak çıkarılanların tedavisi devam ederken, yok deniz kumu kullanılmış, yok kaçak kat çıkmış, yok öyle yok böyle gibi konuşmalar boş boş boş.
Allah korusun bir deprem olayında inanın düşünmek dahi istemiyorum.
Bu yaşanan elim olay bizlere ne gibi bir sorumluluklar yükledi? Hiç düşündük mü?
Belli bir yaş üstünde olan binaların sağlamlılığı artık tartışılır hale gelmiştir. Bu arada sağlam konutların yapılması ve kentsel dönüşümün vazgeçilmez bir hâl alması kaçınılmaz olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
Ciddi bağımsız bir yapı denetim firması kentimizin binaları hakkında bir rapor hazırlansa rakamsal sonuçları korkunç çıkar diye tahmin ediyorum. Yüz binlerce insan, sağlam, dayanıklı evde oturmuyor. Bu sorunun üstesinden kısa vadede değil ama belli bir plan içerisinde uygulamaya konulursa uzun vadede çözülür kanaatindeyim. Yoksa tedbir alınmayan her yaşanmışı kader diyerek işin kolayına mı kaçıyoruz?mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.