SON DAKİKA
Hava Durumu

DAHİ!

LEONARDO DA VİNCİ 1452 doğumlu. İnsanlık tarihinin en önemli resimlerinden Mona Lisa tablosunun yanı sıra, yaptığı çizimler günümüzde kullanılan teknolojik aletlere ilham kaynağı oldu. Da Vinci’nin eserleri, ölümünün 500.yıl dönümü dolayısıyla bugünlerde Paris’in Louvre Müzesinde sergileniyor. Sergi, dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçi akınına uğruyor. Bir yabancı kanalda sergiyle ilgili izlediğim haberde bir yetkilinin ifadesi günlerce

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

LEONARDO DA VİNCİ 1452 doğumlu. İnsanlık tarihinin en önemli resimlerinden Mona Lisa tablosunun yanı sıra, yaptığı çizimler günümüzde kullanılan teknolojik aletlere ilham kaynağı oldu. Da Vinci’nin eserleri, ölümünün 500.yıl dönümü dolayısıyla bugünlerde Paris’in Louvre Müzesinde sergileniyor. Sergi, dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçi akınına uğruyor.

Bir yabancı kanalda sergiyle ilgili izlediğim haberde bir yetkilinin ifadesi günlerce kafama takıldı.”Dünya’ya yüzyılda bir dahi gelir. On beşinci Yüzyılın dahi’si Leonardo Da Vinci’dir.”              

FATİH SULTAN MEHMET Da Vinci’den yirmi yıl önce dünya’ya gelen, Dünya’nın en önemli olaylarından İstanbul’un fethini gerçekleştirerek çağ kapatıp çağ açan.. Aldığı ve çok önem verdiği pozitif bilimler eğitimi sayesinde ileriyi gören, fethe damgasını vuran şahi toplarının çizimini, gemileri karadan yürütüp Haliç’e indirdiği haritayı ve planını, Boğazkesen (Rumeli) Hisarının projesini bizzat yapan Fatih Sultan Mehmet dahi değil midir?

Avrupa; tek yürek olmuş tarihi bir şahsiyetini öne çıkarırken biz ne yapıyoruz. Yerel bir tarih ayrıştırması üzerinden siyaset yapıyoruz. Osmanlı Padişahlarının sulbünden devam eden günümüzde ki torunları bile Atatürk’e derin bir sevgi beslerken, ülke’yi Osmanlıcılar-Cumhuriyetçiler bölünmesine sürüklüyoruz. Osmanlı’yı yüceltmenin yolu;Cumhuriyet Rejimini ve Atatürk’ü hedef almaktan geçtiğini zannetme gafletinde olanlar, bilmelidir ki; 1600’lü yılların sonuna doğru, Osmanlı’nın toprak kaybetmeye başladığı yıllarda Atatürk henüz dünya’ya gelmemişti. Avrupa’da matbaanın gelişimi sürerken, Osmanlı Devletine iki asır geç geldiğinde de Atatürk yoktu. Mustafa Kemal’in doğumundan yirmi bir yıl önce Osmanlı Devleti ilk dış borcunu aldı.

Dünya tarihine damgasını vuran kahramanlarımızın cesareti ve inancı kadar; şahsi niteliklerini örnek almadığımız, eğitime, bilime, sanata, teknik gelişmelere öncü olduklarını bilmediğimiz, onları sadece kazandıkları savaşlardan ibaret olduklarını sandığımız sürece içimizde ki bu sığ kavgalar devam eder ve Batı;15.Yüzyılın dahi’si olarak Leonardo Da Vinci’yi ilan eder.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.