SON DAKİKA
Hava Durumu

Dava adamı lazım

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2019 10:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 10:19

1992-2002 yılları arasında 10 sene kendisi ile birlikte siyaset yaptığım, Bursa İl Başkanlığını yürüttüğüm, yurt içi ve yurt dışında devamlı beraber olduğumuz değerli dâvâ adamı ağabeyim ve Genel Başkanım Hasan Celâl Güzel’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Gerçekten de kendisi ile birlikte olduğum yıllarda fazladan bir üniversite daha bitirmiş gibi oldum ve kendisinden çok şeyler öğrendim.
ANAP iktidarında rahmetli Turgut Özal’ın en has bakanlarından olan Hasan Celâl Güzel bir süre Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı da yapmıştı.
Bakanlığı sırasında, uzun yıllar sonra ilk olarak düzenlemeyi başardığı Milli Eğitim Şûrası’nda yapmış olduğu konuşmada söylediği “Elinde Kur’an-Kerim ve üzerinde astronot elbisesi olan bir gençlik yetiştirmeliyiz” sözü hâlâ hafızalardadır.
Gecesini gündüzüne katarak, devlet ve milleti için olağanüstü çalışarak kendisini adeta vakfeden ve devlet memuriyeti sırasında bir gün bile izin kullanmayan bu değerli dâvâ adamının idealini bugün Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmeye çalışıyor.
Bütün yıkıcı ve yok edici tertip ve planlara, iç ve dış düşmanların kahpece ve sinsi oyunlarına rağmen bu aziz millete 17 senedir yılmadan, yorulmadan, bir ibadet aşkıyla hizmet eden Erdoğan’ın yanında olmak ve ona destek vermek, kendini bilen, milli ve manevi şuur sahibi her Türk vatandaşı için bir vazifedir.
 ***
Uzun yıllardan beri, devleti adam etmek için büyük bir çaba harcayan Erdoğan’ın bu uğurda aldığı yol her türlü takdirin üzerindedir.
Ecdadı gibi milletine “hizmetkâr” olmayı hedefleyen, siyaseti de hizmet anlayışı ve Allah rızası için yapan Erdoğan’ı bu milletin ekseriyeti doğru anlamıştır ve 17 yıldır da desteğini sürdürmektedir.
Bu durum, her faniye nasip olacak bir şey değildir.
Bu noktada, başta AK Parti teşkilatları olmak üzere, dâvâ şuuruna sahip herkesin Erdoğan’ın yanında olması tarihi bir mecburiyettir.
Göreve geldiğinden bu yana Bursa’nın sorunlarını çözmek için canla başla çalışan Bursa Büyükşehir Belediye’sinin genç başkanı Alinur Aktaş’ı da bu anlayış ve şuurda  görmek beni ziyadesi ile memnun etmiş, geleceğe dair ümitlerimi arttırmıştır.
Kendisine, bundan sonraki hayırlı hizmetlerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum.
 ***
Siyaset ve hizmet bir kadro hareketidir.
Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi kurma çalışmalarını yürüttüğü sıralarda İstanbul Üsküdar’daki evine gidenlere devamlı olarak “Ortak akıl”dan bahsederdi.
Arkadaşlar, benim her şeyi bildiğimi zannetmeyin. Bu işi hep birlikte, ortak akılla yapacağız” derdi.
Nitekim de, kendisinin olağanüstü liderlik vasıfları sayesinde oluşturduğu kadrolarla, bu millet hareketi bugünlere kadar büyük bir başarı ile gelmesini bilmiştir.
Bu yolda geri kalanlar ve dökülenler de olmuştur maalesef.
Böyle bir büyük harekette bunların olmasını da fazla yadırgamamak gerekir.
Türkiye’nin, bu kutlu yürüyüşünü sürdürmesi için hepimizin üzerine düşeni sonuna kadar yapmaya devam etmesi gerekir.
Son İstanbul seçimlerinin kaybedilmesi ile birlikte yeniden bir yapılanmaya gidilmeli ve metal yorgunluğuna uğrayanların ve enerjisini tüketenlerin de daha fazla beklemeden yerlerini yeni ve enerji dolu olan kardeşlerine devretmeleri sorumluluk duygusu icabıdır.
Allah yar ve yardımcımız olsun..
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.