SON DAKİKA
Hava Durumu

DEPREMDE TEK YÜREK TEK BİLEK

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2020 23:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 23:09

Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem neticesinde bir kez daha görülmüştür ki milletimiz bu tür tabi afetlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik göstermektedir.
Elazığ depremi birçok yönden incelenebilir.İlk etapta şunu söyleyebiliriz ki; artık koordineli çalışan AFAD gibi arama kurtarma çalışmalarını son derece sistematik bir şekilde yürüten ekiplere sahibiz.Bütün ilgili ekipler anında harekete geçebilmektedir.Bütün ilgili bakanlar birkaç saat içinde deprem mahallinde olabilmiştir. Hatta cumhurbaşkanı bile bir gün geçmeden deprem bölgesine gidip yerinde inceleme yapmış, duruma vaziyetetmişlerdir.Bu depremle birlikte devlet gücünü daha etkin biçimde göstermiştir.
***
Geçmiş depremlerde olduğu gibi bir karmaşa yaşanmamıştır.Arama kurtarma çalışmaları bilinçli bir şekilde yürütülmüştür ve yürütülmektedir.Bu depremle birlikte hava araçları da etkin bir şekilde kullanılmıştır.
Yukarıdan görüntü alma teknikleri de deprem noktalarına daha kolay ulaşılmasını sağlamıştır.Kurtarma çalışmalarının iyi yetişmiş personelle yapılması başarılı neticeler alınmasını sağlamıştır.
Depremden sonra yapılan arama kurtarma çalışmalarında kullanılan modern teçhizat da netice alma noktasında olumlu sonuçlar vermektedir.Kurumlar arası koordinasyon ve işbölümü daha etkin çalışma disiplinine yol açmaktadır.
***
Milletimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için birbirleriyle yarışmıştır. Bu tür durumlarda milletimiz her zaman iyi imtihan vermiştir.Ancak bu durumu fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler yardımları ele geçirmeye çalışmak için türlü çeşitli yollara tevessül etmektedirler.Bu konu ile ilgili olarak fırsatçılara kapı aralanmaması için cumhurbaşkanı da özel olarak uyarı açıklaması yapmıştır.***Depremlerin üzücü yönü yanında milli birlik ve beraberliğe sebep olması da tek bilek tek yürek olduğumuzü göstermektedir.Deprem istismarcılarına geçit vermeden milli birlik ve beraberlik içinde depremin yaralarını sarmalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.