SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali samimi

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2017 11:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 11:08

Kıyaslamayı fazla sevmediğim için, geçmiş dönem Belediye Başkanı Özgen Keskin ile şimdiki dönem Belediye Başkanı Edebali arasında hizmet ve ikili ilişkilerde gözle görülür bir farklılık olduğu aşikârdır.

Yıldırım ilçede yerel yöneticilik yapmak zordur. Çünkü yapılaşmanın düzensizliği ve çoğunun geçmiş dönemlerden kaynaklı kaçak oluşlarıdır. Bu yüzdendir ki Yıldırım bölgesinin eksiklerini gidermek hiç de kolay olmasa gerek. Edebalinin olaylara samimi yaklaşması, vatandaşlarla iletişimin etkili kullanması, Yıldırım ilçede oturanların ona güvenmesi Başkanın elini güçlendirmektedir.

Zaten yerel yöneticiler oturan halkı muhatap aldığı ve onlarla istişare yaptığı sürece başarılı olmaktadırlar. Yoksa ben masa başında proje yaptım oldu, bitti ile hareket edilmeye başladıkları an, varlıklarını devam ettiremezler. Edebali, gerek kentsel değişim noktasında gerekse Belediyenin hayata geçirmek istediği birçok projede samimi görünmektedir. Bilhassa Yıldırımda kentsel dönüşüm mutlaka hızlandırılmalıdır. Çünkü ilçedeki çarpık yapılaşmayı ve göze kötü gelen ilçe görüntüsünü ancak modern yapıların varlıklarıyla düzelecektir.

Cadde ve sokakların belli bir plan içerisinde genişliğe sahip olmaları yapılacak yeni yerleşim yerleriyle ortaya çıkacaktır. Doğu garajı bölgesinden başlayıp ta Gürsu bölgesine kadar olan kısımlarda sanayi ve konutların iç içe olması, hemen hemen her mahallede işletmelerin ve imalat sektörün varoluşları Anadolu mahallesinin hala konut alanı mı?

Sanayi alanı mı?

Kesin belli olmayışı bu ilçede işlerin düzeltilmesi kolay olmayacağı uzun zamanlar alacağı kesindir. Bursa da kurulan sanayi sitelerine rağmen evlerin arasında Plastik koku salan ve ses çıkaran makinelerle beraber konutların varlıkları o bölgede yaşayanlara kaliteli bir yaşam ortamı sunmamaktadır.

Yıldırım ilçesinin Ankara yolu altı aynı zamanda birer ufak tefek sanayi yerleridir. Edebali Başkan samimi ama işi de hiç de kolay değildir, vesselam.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.