SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2017 10:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 10:26

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemi başladı. Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Hayırlara vesile olması duasıyla diyelim.

Son günlerde sıkça sorulan tam gün eğitime geçilmesi için ihtiyaç olan dersliklerin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. İkili eğitimden vazgeçilmesini başarılı bir adım olarak görmekteyim. Önümüzdeki yıllarda tam gün eğitim modeli olarak devam edilecek.

Diğer bir konu ise Teog sınavının kaldırılması olayı. Bu teog denilen liselere geçiş sınavı okullar için, öğrenciler için, veliler için bir baskı olarak görülüyordu. Umarım liselere geçişlerde uygulanacak sistem ne ise tüm eğitim camiasını ve öğrencilerinde benimsediği bir uygulama ile sıkıntısız ve mağduriyet yaşanmadan eğitime devam edilebilir. Önümüzdeki günlerde konu daha da netleşecektir. Bekleyip göreceğiz.

***

Yeni atanan Bursa Emniyet Müdürü Sayın Osman Bey, göreve başladığı günden itibaren kent içinde fuhuş ve bilhassa uyuşturucuyla mücadelede sıkı bir denetim ve uygulama başlattığını gördük.

Konu ile ilgili olarak Osmangazi Belediye Meclis üyesi Cemil Aydın Beyin bize gönderdiği iletide de “Emniyetin fuhuşla mücadele uygulamasını takdirle karşıladığını, gece geç saatlerde Merinos civarında araçların durmasına izin vermediğini, ancak fuhuş pazarlığı için şahısların Osmangazi Belediye binasının çevrelerinde toplandıklarını “söyledi. Devamında ise  “Zabıta ekiplerine de görev düştüğünü ve buralarda caydırıcı tedbirler alması gerektiğini, Osmangazi Belediyesini göreve çağırdığını” bizlere ilettiler.

Temennim o ki, Zabıta birimi de bu mücadelede ciddi bir irade ortaya koyacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.