SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim önemli arkadaş

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2018 10:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 10:18

Eğitim önemlidir, çünkü bir ülke eğitimsiz ayakta kalamaz. Eğitimin olmadığı bir ülke ya Afrika ülkeleri gibi sömürülür, ya da Yugoslavya gibi parçalanıp tarihe gömülür.

Ülkelerin kalkınması sadece fabrika yapmak ile olmaz ileri derece teknoloji üretecek bilim adamları, mühendisler, sağlık sistemini ileri götürecek doktorlar hemşireler yetiştirmekle olur.

Ülkemizde eğitim sorunlarını sürekli büyükler anne babalar, bakanlar milletvekilleri konuşup belirliyor ama kimse eğitimin içinde olan benim gibi öğrencilerin fikirlerini dinlemiyor.

Dinleseler de dinlemeseler de eğitimde karşılaştığım sıkıntıları yazmak ve paylaşmak istiyorum.

Bence eğitim sistemindeki en büyük sıkıntı sistemsizlik, her yıl hatta yıl da bazen 1-2 defa sistem değişiyor. Konular değişiyor. Daha birine alışamadan başka bir sistem getiriliyor. Bence hangisi olursa olsun bir sistem belirlensin ve uzunca süre değiştirilmesin.

Yine okullarda ailesi zengin ve fakir aileler var. Herkes aynı elbiseyi giyemiyor. Bu nedenle sivil kıyafetler yasaklansın ve her öğrenci aynı forma ile okula gitsin. Kimse kimseye özenmesin.

Derslerde verilen bilgiler ve öğretilen konular sınava göre belirlenmesin. İleride hayatımızda bize lazım olacak, kültürlü olmamız için gerekli bilgiler verilsin. Bazı konular var özellikle matematik ve fen derslerinde ileride kimsenin kullanmayacağı konular 3 bilinmeyenli denklem, trigonometri gibi ama sınavlarda çıkıyor diye bunlar öğretiliyor. Bu konu sisteminden vazgeçilsin.

Okullarda sadece sınavı kazanıp üniversiteye gidecek öğrenci yetiştirme derdi ve yarışı var oysa bir ülkeye sporcu, ressam, müzisyende lazım. O zaman resim, sanat, spor derslerine de önem verilmeli. Bazı arkadaşlarımız matematikten hoşlanmıyor ama çok iyi sporcu veya iyi piyano çalıyor. Bunlara sevdikleri alanlarda şans verilmeli.

Daha önerecek çok fikrim var ama beni dinleyecek yetkili yok. Konuştuğumuz zaman siz anlamazsınız daha küçüksünüz deniyor. Ama aynı kişiler bizim tüm verilen dersleri ve bilgileri anlamamızı bekliyor. Bunu da ben anlamıyorum işte.

Tek bildiğim eğitim şart arkadaş. Hem ülke olarak hemde kişi olarak yükselmek için eğitim şart. Yıl olmuş 2018 hala ailelerde insanın kolundaki altın bilezik meslektir deniliyor.

Bir insanın kolundaki altın bileziği sadece mesleği değil aldığı eğitimdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.