SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim yılı

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2019 10:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 10:14

2019-2020 Eğitim yılı başladı.
Başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisi dileyelim.
Milli Eğitim Bakanlığının eğitim ve öğretim ile çalışmalarını yakından takip etmekteyim.Daha güzele nasıl ulaşmalıyız? Neler yapmalıyız? Okulların fiziki durumlarını,sınıfların öğrenciye uyumlarını,öğretmen odalarının belli bir standardı nasıl olmalı ? gibi pek çok konuya ciddi kafa yorduklarını görüyoruz.Tüm bu değişimler belli bir imkan ve bütçe ile olacağı kesin. Bu değişim gerek devlet desteği ile gerekse hayırsever vatandaşların eğitime verecekleri katkılar ile ancak mümkün olabilir.
Bir ülke için eğitim son derece önemlidir.Toplumsal hayattaki ilişkilerde eğitimli insanların gerek fikir gerekse davranışları bakımdan katkıları önemlidir. Nasıl ki karşılaştığımız en üzücü ve sıkıcı durumda suçu “Cehalete” atıyorsak işte tam da cehaletin tedavisi yanlız eğitimdir.
Eğitim ilk önce aile de başlar. Aile de verilen her türlü eğitim kişinin bir ömür boyu karşılaşacağı hadiselere karşı tutum ve davranışların temel taşını oluşturur.Kişi eğitim hayatına okullarda devam ettirirken bile davranışlarını hep o temel üzerine inşa eder.O yüzden aile de ki eğitim belli bir yaş aralığında son derece önemlidir.
Günümüzün gençlerinin hayatları ve yaşama bakış açıları doğrultusunda bir model sunmadığın zaman hiç bir şey onlara cazip gelmiyor.Hızla değişen dünyada eğitim ve öğretim de değişime ayak uydurmak zorundadır. Çocukların ellerinde tablet ve akıllı telefonlarla dünyanın bir ucundaki yeni çıkan bir ürün hakkında anlık bilgi sahibi oluyorken tebeşirli tahtalarda, teknolojiye kapalı, kendisini yenileyemeyen bir eğitimcinin ilk öğretime yeni başlayan bir çocuğa 80 li 90 lı yılların eğitim/öğretim metotlarıyla frekans tutturması çok zordur.
Eğitimci her dönem zamanın gerektirdiği şey ne ise kendisini ona göre güncellemelidir. Artık “sizin zamanınızda-bizim zamanımızda” gibi söylemlerden uzak olmalı gelecek için donanımlı gençler yetiştirmeliyiz.
Tüm öğrencilere başarılar diliyorum.Yolunuz açık olsun.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.