SON DAKİKA
Hava Durumu

Emzirme Kabinleri

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2016 10:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 10:21

Bu projeyi ilk duyduğumda şimdiki bebeler çok şanslı demiştim.
Oysaki bizim zamanımızda böyle bir imkân olmadığı için annelerimiz bizleri nenelerimize emanet edip öyle çarşıya çıkıyorlarmış. Birkaç saat olsa da bizler anne şefkatinden mahrum kalıyormuşuz. Bu mahrumiyeti ortadan kaldırmak için Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun döneminde kimin aklına geldi bilemeyeceğim ama “Emzirme ve bakım kabinleri” diye bir projeye imza atılmıştı.
Bursa başta olmak üzere birkaç şehirde bu proje hayata geçirildi. Çarşı bölgesi civarlarına bu kabinlerden birkaç tane yerleştirildi. Proje akla ve mantığa uygun gelse de bu güne kadar bir defa içeri giren veya çıkan bir anne görseydim içim gam yemeyecekti. Ne hikmetse adı emzirme kabinleri olan bu konteynere ait ATM den işlem yapanları sıklıkla görmekteyim.
Soru 1- Bankalara ait olan bu ATM ler projenin ortağımıdır?
Soru 2- Bu ATM ler sonradan bu kabinlere ilave edilip ve Sağlık Bakanlığının kiracısı mı oldu?
Müftülük binasının önündeki bir nebze konum olarak iyi olsa da, Kızılay’ın karşısındaki kabin yoğun insan trafiğinin tamda ortasında bulunmaktadır.
Otobüs durakları ve süs havuz arasında olan bu mevki kim ne derse desin kabin için iyi bir yer seçimi değildir. Okuyucularımdan gelen maillerde de “Yaya akışını engelliyor” yönündedir. Buradaki kabin biraz daha yukarı Timurtaş paşa türbesi yanına alınabilinirdi.
Yer noktasında aynı sıkıntı Cumhuriyet caddesinin girişine konulmuş ve esnafın yoğun şikâyeti yüzünden kaldırılmıştı. Bu emzirme projesi sadece bankamatik görevini görecekse amacına uygun kullanılmadığından ve aktif kullanıcısı da yoksa tamamen iptal edilip kaldırılmalıdır ki yer işgal etmesin.
Yoksa Antalya’da ki gibi uyuşturucu kullananların yatma mekânı haline gelmeden önce bir çözüm bulunması gerekmektedir. Teklifim şu ki, belli bir metrekare üstündeki alışveriş merkezlerine emzirme ve bakım odaların bulundurulması mecburi kılılınırsa, böyle ayakaltında ki kabinlere gerek kalmayacaktır.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.