SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları sürüyor

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere ve eski hükümlülerin de kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları sürüyor

Yeni dönem engelli kendi işini kurma hibe desteği başvuruları; 06 Aralık 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılacak. Kendi işini kurmak isteyen engelliler;  tarım ve hayvancılık sektörü için Kuruluş, İşletme ve Demirbaş Desteği olarak en fazla 300.000.-TL; diğer sektörlerde ise en fazla 400.000.-TL’ye hak kazanabilecek.

Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Başvuruları ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 06 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona yapılabilecek. Bu kapsamdaki kişilere; tarım ve hayvancılık sektörü projeleri için en fazla 240.000.-TL;  diğer sektörlerdeki projeleri için 300.000.-TL kadar kuruluş demirbaş hibe desteği verilecek.

 

Ruhsal ve zihinsel engellilerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler; engellilerin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumun sağlanmasına yönelik projeler; engellilere yönelik mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler; engellilerin istihdamını sağlayacak destek teknolojisi proje başlıklarındaki başvurular ise 06 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecek.

 

Başvuru sürecinin yer aldığı “Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu” ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan “Başvuru Rehberi” Türkiye İş Kurumu internet sitesinden (www.iskur.gov.tr) ulaşabilirsiniz.

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzden konuyla ilgili detay bilgi almak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile kurum/kuruluşlar; Proje Birimine şahsen başvuru yapabilecek. Ayrıca; 0 224 220 41 65 nolu telefondan danışmanlık hizmeti alınabilecek.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.