SON DAKİKA
Hava Durumu

ERDOĞAN’DAN ABD’YE BÜYÜK FIRÇA

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 08:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdiye kadar siyasi dost ve müttefik olarak gördüğümüz ABD’ye öyle bir fırça attı ki artık bundan daha ağır bir konuşma olmaz dedirtti.
Erdoğan resmen açtı ağzını yumdu gözünü.
Erdoğan’ın bu konuşmayı yapmasının ana sebebi ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen Ermeni karar tasarısıydı.
Bunun tek taraflı olarak hazırlamış bir metin olduğunu ifade eden Erdoğan bu işin tarihçilere ve bilim adamlarına bırakılması gerektiğini, bizim arsivleri  açtığımızı ve bir milyon belgeyi ortaya koyduğumuz ama Ermeni tarafının ise ortaya herhangi bir belge koyamadıgının altını çizdi.
Ermeni terör örgütü ASALA’nın dünyanın 30 ülkesinde 40 diplomatımızı şehit ettiğini de belirten Başkan Erdoğan
ABD Temsilciler Meclisinin böyle bir karara geçit vermesi karşısında Türkiye’nin de boş durmayacagını ve geçmişte ABD’nin yaptıkarı ve bilhassa sömürge faaliyetleri ile ilgili bir çalışmayı gördüğünü ve bunun hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bütün dünyaya haykırilacağını ifade etti.

***
Diğer taraftan FETO meselesine de temas eden Erdoğan, ABD’nin FETO’ya 400 dönüm arazi vererek onu orada muhafaza ettiğini, FETÖ ile ilgili mahkeme kararlarının yer aldığı ABD’ye 90 koli belge gönderildiğini ama bu belgelere hiç açılıp bakılmadiğını dile getirerek, yoksa ABD bu FETO’yu özellikle mi iade etmiyor diye sordu.
Koskoca ABD’nin FETO’yü iade etmeyerek ondan özellikle seyrantepe escort faydalanmasını suçluların iade anlaşmasına aykırı olduğunu ve bundan sonra bizim de bu anlaşmaları uygulama konusunda mütekabiliyet esasına göre hareket edeceğimiz belirtti.
***
Kürsüde adeta yeleleri alevden bir aslan gibi kükreyen Başkan Erdoğan ABD’ye tarihinde görülmemiş bir ayar verdi.
200 yıllık bir tarihi olan ve dünyanın geçmiş meselerine ait herhangi sağlıklı bir bilgi sahibi olmayan ABD’nin 1915 olayları ile ilgili tek taraflı fetvalara geçit vermesi kabul edilemez.
Bu durumlar karşısında Erdoğan’in bu ay yapacağı ABD ziyaretini gözden geçireceği ve gerekirse iptal edebileceği konuşuluyor.
Allah’à çok şükür bugünleri de gördük.
Türkiye artık o eski Türkiye değil…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.