SON DAKİKA
Hava Durumu

Fark yaratmak ve Dernekler Yerleşkesi

Farklı olmak ayrı, fark yaratmak ayrı. Öyle ki farklı olabilme adına derinliği olmayan kısa vadeli, şekilsel tavırlar marinal kalır, çıkıntı olur. Çabamız fark yaratmaya odaklanmışsa doğru yoldayız demektir. Bir yerel yönetici için en büyük gurur ortaya konan eserin alanında tek olması ve örnek teşkil etmesi . İşte Karaman Dernekler Yerleşkesi . Bu oluşum Türkiye’de tek,

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Farklı olmak ayrı, fark yaratmak ayrı.

Öyle ki farklı olabilme adına derinliği olmayan kısa vadeli, şekilsel tavırlar marinal kalır, çıkıntı olur.

Çabamız fark yaratmaya odaklanmışsa doğru yoldayız demektir.

Bir yerel yönetici için en büyük gurur ortaya konan eserin alanında tek olması ve örnek teşkil etmesi .

İşte Karaman Dernekler Yerleşkesi . Bu oluşum Türkiye’de tek, Avrupa’da ise sayılı.
 

***


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkanlığı döneminde kentte yaşanan değişimi, ilçenin 13 mahallesinde düzenlenen turda basın mensuplarına yerinde anlattı. Basınımızda geniş biçimde yer aldı, yorumlandı. Bunlara değinmeyeceğim. Turun finalinden söz edeceğim.

Turun finalinde Karaman Dernekler Yerleşkesi vardı. Programın yoğunluğu epey zaman aldığından meslektaşlarımızın tamamına yakını işlerine dönerken az sayıda basın mensubu olarak Karaman Mahallesi’ne uğradık.

İyi ki öyle yapmışız. İsmini duyduğumuz tesisi yakından görme, gezme fırsatı bulduk. Hayranlığımız; Başkan Bozbey’in verdiği bilgilerle kat be kat arttı.

İlki Konak Mahallesi’nde hayata geçen Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nin ikincisi ve en kapsamlısı Karaman Mahallesi’nde.

Tuna Caddesi üzerinde yer alan üç katlı binanın en alt katında yaklaşık 100 araçlık bir otopark, orta katında 210 pazar tezgahı kapasiteli bir pazaryeri, üçüncü katında Dernekler Yerleşkesi yer almakta,

Dernekleri aynı çatı altında toplayan Yerleşke 3700 metrekarelik bir taban alanına sahip. İçerisinde 200 kişilik bir konferans salonu, toplamda yaklaşık 500 metrekare olan 12 toplantı salonu bulunmakta. Bu kapasite ile 47 derneğe ofis imkanı, 450 derneğe de posta kutusu ve adres gösterebilme imkanı sağlanmakta.

***

Başkan Bozbey’e Yerleşke’den ücretsiz yararlanan dernekleri soruyorum. Şunları söylüyor:

“Hemşehri derneklerini almadık. Hizmetten 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşu yararlanmakta. Bunlar toplantılarını yapmakta, projelerini üretmekte, sekreteryadan ve bilumum elektronik cihazlardan yayarlanmakta .”

Sözün burasında Basın Yayın Müdürü Berhan Soner yeni bir bilgi veriyor:

“ Dernekler Masası ile olan konu çözüme bağlandı…”

Sayın Bozbey, Yerleşke’nin bir benzerinin olmadığını söyleyince ‘ düşüncenin nasıl oluştuğunu ve projenin fikir babasını ‘ soruyorum.

‘Avrupa gezisi sırasında Fransa’da rastladığını, daha sonra Japonya’da gördüğünü “ ifade eden Sayın Bozbey yurda dönüşte çalışma arkadaşlarını toplamış. Konuyu anlatmış ardından proje için hemen kollar sıvanmış.

“Dernekler Yerleşkesi projesinin benzerleri Türkiye’de artmalı” diyen Sayın Bozbey’e kulak verelim: “Sivil toplumun gücüne inanıyorsak derneklerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle sosyal derneklerimize sahip çıkarsak, o zaman sivil toplumun gücünü daha etkin şekilde göreceğiz. O zaman Türkiye’de demokrasi daha da yerine oturmuş olacak. Çünkü bizim bu alanlarımız, demokrasi alanlarıdır. Burada farklı düşünceler, farklı kimlikten insanların olacağı ortam oluşacak ve böylece uzlaşı kültürü, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayacak.”

Yazımızın girişinde fark yaratmanın önemini vurgulamıştık.

Yaptıklarınız, düşündükleriniz, başardıklarınız, yarattığınız ve kattığınız değerler ne kadar farklıysa siz de o kadar farklısınız.

Sözün özü: Sayın Bozbey’le yapılan gezide yaratılan farkı yakından gördük…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.