SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik pazaryeri…

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2016 10:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 10:17

Yıllar önce start’ı verilen Gemlik kapalı pazaryerinin bu güne kadar açılışının bir türlü gerçekleşmemesindeki engel nedir?
Bu zaman içerisinde memleketimde kilometrelerce yollar yapılıp, köprüler, hanlar, hamamlar inşa edildiği ve insanlığın hizmetine sunulduğu halde kapalı pazaryeri bir türlü faaliyete geçmedi.
Şuanda yerlerinin tahsisini nasıl yapalım aşamasında olduğunu öğrendiğimizde sona gelindiğini az da olsa hissetmeye başladım. İyi güzel ama bu yer tahsisleri nasıl olacak?
Toplu ihale ile mi, ya da tek tek mi?
Bu konuyla ilgili Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet AVCI beyle görüştüğümüzde önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını söyledi. Öncelikli olarak Gemlik halkının hak sahibi olacakları ve geriye kalan yerler için Bursa ve civardan ihaleye girebileceklerini anlattı.
Devir hakkı olacağından ve tapu kaydı bulunacağını da söyledi. Yerlerin toplu olarak ihale değil, tek tek ihale edileceğinden de bahsetti.  Yapılan işlemlerin harfiyen kanun ve yönetmeliklere göre hareket edildiğini dile getirdi. Bu anlatılanlar uygulamada olacak mı ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Trilyonlarca para harcanan bir yerin bu güne kadar aktif hale getirilmesi gerekiyordu.
Çok geç kalındı.
Bu kapalı pazar alanının yer tahsisi noktasında Gemlik Belediyesinin başı ağaracak gibi gözükmektedir. İnşallah en kısa zamanda bu iş kazasız belasız neticeye kavuşur ki önümüz kış mevsimi. Yağmur ve kar gelmeden bu kapalı mekânın biran önce faaliyete geçmesi gerekmektedir.
Gemlik halkının beklentisi de bu yöndedir sevgili Refik Başkan.
Kapalı Pazar teklifini yıllar önce ilk gündeme getiren ve büyük çaba sarf eden Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlarından İbrahim Talan beyin çalışmaları da göz ardı edilmemesi gerekmektedir. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.