SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç kalem

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2017 09:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 09:22

Geleceğimiz gençlerdir.

Gençlere yatırım yapmak, geleceğini inşa etmektir.

Gelecek, bugünün gençlerine emanettir.

Evet, gençler ve gençlik için söylenen pek çok söz vardı. Hep o “bir gençlik bekliyorum” “öyle bir gençlik hayal ediyorum ki” sözlerine anlam yüklenen mana ise iman ve irfanla yoğrulmuş bir gençlik beklentisidir.

18 yaşında bir genç! Çantasından “Biz burada kalacağız” başlıklı kaleme aldığı kitabını çıkarıp bana uzatırken içeriğine bakmadan bu çalışması bile tek başına tebrik etmenize sebeptir. Genç kalemin ismi Talha Peksert. Filistin’e gittiğini ve orada bulunan Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları yerinde gördüğünü, İsrail devletinin uyguladığı baskılara şahit olduğunu, tüm dünyadaki Müslümanların mutlaka oraları ziyaret edip Kudüs ün ve Gazze deki çocukların yanında olduklarını göstermeleri gerektiğini anlattı. Oraların sahipsiz olmadığını, İsrail in her türlü tutumuna rağmen Filistin’in meselesi olarak değil de tüm Müslümanların davası şuuruyla sahiplenmek gerektiğinden bahsetti.

Genç kalemin ilk kitap çalışması olduğunu ve ikinci kitap için yeniden çalışmalara başladığını anlattı. Bu genç yaşında Müslümanların derdiyle dertlenen bir gençliğin yetişmesi gelecek için güven vermektedir. Allah yolunu açık etsin. Başarıların devamını diliyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman kardeşimizin derdi varsa o dert bizim derdimizdir. Dağılmış olan İSLAM birliğinin tekrar tesis etmek için çok çalışılmalıdır.

Duamız o ki, tüm mazlum Müslümanları yeniden sen muzaffer eyle Allah’ım.

***

YSK 16 Nisanda yapılan referandumun kesin sonuçlarını açıkladı. Yüzde 51.41 oranla EVET Yüzde 48.59 oranla HAYIR olarak bildirildi. Sandıklar kapandığından itibaren gürültü çıkaranlar YSK’nın kesin sonuçları karşısında halkın EVET değişine saygı göstermeleri gerekmektedir.

Sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.