SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençler

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2019 10:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 10:58

Toplu taşıma araçlarında, otobüs duraklarında yada bir vesile ile gittiğim programlarda gençlerle karşılıklı muhabbet etmek insana ayrı bir enerji, güç veriyor.
Nasıl ki ihtiyarın tecrübelerinden faydalanmak kişiye pek çok bilgi katıyorsa, gençlerle de sohbet etmek konulara farklı açıdan bakma yönünden yeni ufuklar açmaktadır.
“Akıl akıldan üstündür” sözünün gerçek hayatta her zaman karşılığı vardır. O yüzden karşınıza alıp konuştuğunuz kişinin yaşı, kariyeri ne olursa olsun size az yada çok bir şey mutlaka katmaktadır.
Günümüzün gençlerinin çoğu büyüklerine karşı saygılıdırlar. Her ne kadar rahat tavırları olsa bile ailelerin verdiği ders ile toplum içerisinde davranışları gayet güzeldir.
Günümüzün gençleri sosyalleşmeyi seviyorlar. Kendi yaş gurupları arasında pek çok programlar yapıp guruplaşıyorlar.
Günümüzün gençleri teknoloji ile araları gayet iyidir. Sosyal medya ve internet kullanımlarının oranı genç yaş aralığında bir hayli yüksek.
Günümüzün gençleri sorgulama ve araştırma yönleri de kuvvetli. Söylenen bir şeyi merak edip hemen araştırmaları ve bilginin kaynağını öğrenmeleri sevindiricidir. Körü körüne bağlanma ve “Siz diyorsanız doğrudur” anlayışından uzak duruyorlar.
Günümüzün gençleri ne yazık ki para biriktirmeyi bilmiyorlar. Tüketimi bilinçsiz yapıyorlar.Marka düşkünlükleri fazla.Yarınları kendilerine çok uzak sanıyorlar.
Evet, genç bir nüfusa sahibiz. Bu gençleri her yönden kendilerini ispat edecek ortamları onlara hazırlamalı, ülke ve millet adına faydalı işlerde bulunmaları yönünde onlara yön vermeliyiz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.