SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜNDEMDE ERDOĞAN’IN BM KONUŞMASI

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 10:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 10:56

Son günlerin en çok konuşulan konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşma oldu.
BM’de bütün devlet başkanlarının gözünün içine bakarak yaptığı konuşma bütün dünyada yankı buldu.
Bilhassa, terör devleti İsrail’in 1947’den bu yana Filistin topraklarını adım adım nasıl işgal ettiğini haritalarla göstermesi son derece etkileyici idi.
Başlangıçta, haritada varlığı ile yokluğu belli olmayan İsrail’in bugün geldiği nokta ile neredeyse Filistin topraklarının tamamına yakınını işgal ettiğini bütün dünyaya açık seçik olarak gösterdi.
BM’ye de ferman okuyan Erdoğan; BM’nin İsrail’e karşı alınan onlarca kararının neden uygulanmadığını da sordu.
Sokaktaki masum Filistinli kadının İsrail güvenlik güçleri tarafından alçakça öldürülmesi görüntüleri vicdanları harekete geçirmiyorsa artık sözün bittiği yerdir” diyen Erdoğan “Toprakları durmadan büyüyor. Merak ediyorum, bu İsrail devletinin sınırları neresidir?” diye sordu.
Erdoğan, mevcut İsrail yönetiminin, bu cinayetlerinin yanı sıra Gazze’deki insanlık dışı abluka, yasa dışı yerleşim faaliyetleri, Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsüne yönelik saldırılar gibi eylemleriyle de uluslar arası hukukun ötesinde insanlığın tüm değerlerini hiçe saydığını da söylemişti.
 ***
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Filistin davasını bir kez daha cesur sözlerle dünya gündemine taşıması, başta Filistin olmak üzere bütün İslâm âleminde memnuniyetle karşılandı.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine hitaben yaptığı konuşmadaki Filistin’e ilişkin tavrı ve cesur sözleri dolayısı ile teşekkür etti.
Heniyye, Cumhurbaşkanı’na hitaben yayınladığı mektubunda, Erdoğan’ın BM’de dünya liderlerine “1947’den günümüze Filistin topraklarını yansıtan haritayı” göstererek yaptığı tarihi konuşmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
Bilhassa Filistin ve Mısır’daki gazeteler Erdoğan’ın konuşmasını manşetlerine taşırken, Erdoğan’ın haritalarla İsrail’in işgalini gösteren fotoğraflarına yer verdiler.
Türkiye’de ise en dikkat çeken yazı Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç’tan geldi. Makalesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını göğsü kabararak izlediğini ifade eden Hıncal Uluç, “Artık herkes kabul etmelidir ki, Erdoğan bir dünya lideridir” sözlerine yer verdi.
Muhalefetin de artık bunu kabul ederek Erdoğan’ı kutlaması gerektiğini ifade etti.
Erdoğan’ın BM konuşması sosyal medyada da geniş yer buldu.
Mısırlı deneyimli gazeteci Ahmed Mansur, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı’nın BM’deki konuşmasını, “Filistin konusunda Erdoğan’dan başka kim böyle konuşmaya cesaret ediyor?” yorumuyla paylaştı.
Twitter’da OurVoiceErdogan(Sesimiz Erdoğan) dünyanın birçok bölgesinden destek geldi.
 ***
Tabii ki bu durumdan memnun olmayanlar da var.
Bunların başında da İsrail’in başbakanı Binyamin Netenyahu geliyor.
Ülkesinin Filistinli çocukları katletmesinin suçunu örtmek için Türkiye’ye karşı Ermeniler ve Kürtler kozunu kullanmaya çalışan Netenyahu’nun bu çabaları son derece boştur.
Diğer taraftan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde Erdoğan’ın konuşmasının bazı eleştirilere tutulması buralardaki kukla zihniyetinden kaynaklanıyor.
 ***
Görünen odur ki; Erdoğan BM’deki konuşması ile bütün dikkatleri bir kez daha üzerine çekmiş ve Filistin meselesini tekrar ve en cesur bir şekilde gündeme getirmesi ile de İslam âleminin de lideri olduğunu ispatlamıştır.
Bir kez daha bütün İslâm ümmetinin kendisine olan güvenine layık olduğunu göstermiştir.
Bizler de ülkemizden böyle bir lider çıkardığı için Allah’a ne kadar şükretsek azdır.
İnşallah istikbal yeniden bizim olacaktır.
Allah nurunu tamamlayacaktır.
Velev ki, kâfirler istemese de…
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.