SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜVENLİK ÖNLEMİ YETERSİZ İŞYERİNDEN İŞÇİ AYRILABİLİR

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2014 09:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 09:48

Çalışanlar kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmemekle yükümlüdür.

İşyerinde ciddi tehlikenin bulunması halinde çalışan çalışmaktan kaçınabilir.durumu derhal iş sağlığı ve güvenliği kuruluna bildirir.buradan çıkacak kararı çalışan bekler,ancak çalışanlar ciddi tehlikenin önlenemez olduğu durumlarda çalışmaktan kaçınmaya ilişkin usule uymak zorunda olmaksızın işyerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek belirlenen güvenli yere gider .Çalışanların bu hareketlerinden dolayı hakları kısıtlanamaz.

Çalışanlar,talep etmelerine rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı durumlarda iş sözleşmelerini sonlandırarak işten ayrılabilirler.

CEP TELEFONUNDAN ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ KALKIYOR

Tarafından hazırlanan özel iletişim vergisi tebliğ taslağına göre, ön ödemeli hattından internet hizmeti alan yaklaşık olan 14 milyon aboneden internet kullanımı nedeniyle fazla alınan vergiler iade edilecek.

Özel iletişim vergisi genel tebliğ taslağı’nda mevcut tebliğlerden farklı olarak,internet hizmetlerinden yararlanması durumunda kendilerine yapılacak vergi iadelerine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Söz konusu abonelerin yüklemelerini internet erişim hizmetinde kullanmaları halinde, bu kullanım miktarına isabet eden bedel üzerinden fazla veya yersiz olarak tahsil edilmiş olan ÖİV tutarını hesaplayacak.

Mobil elektronik haberleşme işletmecileri,bu şekilde internet erişimi hizmetlerinden yararlanan yaklaşık 14 milyon ön ödemeli hat abonesinin fazla veya yersiz ödediği vergileri takvim yılının üçer aylık dönemleri itibariyle hesaplayarak ,dönemi takip eden ayın sonuna kadar abonelere bildirecek ve abonenin tercih ettiği usule göre iade edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.