SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakkınızı Arayın

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 09:15

Kiracı olan bilir kiracı olmak zordur, hele birde kötü ev sahibine denk geldin mi yandın.
Bazı uyanık ev sahipleri kira artışını ÜFE oranında yapmaya çalışıyor tek akıllı onlar ya !
Anlayacağınız gibi bende kiracıyım benim ev sahibimde bu uyanıklar sınıfından…
2018 de kira artışı hesaplaması kökten değişti. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kira artışı hesaplamasında yeni düzenleme yapıldı. Bakan Berat Albayrak tarafından duyurulan bu değişiklik bazı aç gözlü ev sahipleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Biz kiracılar ise bu durumdan çok memnunuz.
Ev sahibimize gerekli itirazımızı yaptık artışımızı yeni orana göre kabul ettirdik.
Çevremde görüştüğüm kiracı insanların bir çoğu hala yeni yasadan habersiz. Lütfen kiracılar aman dikkat diyorum, sözleşmenizi yenilerken kira artış oranınızı TÜFE ‘ye göre hazırlanmasını talep edin ve imza atın. Artık ÜFE’ye göre hesaplama devri sona erdi. Bunu istemeniz yasal hakkınız. Neredeyse kira artışınız yarı yarıya düşmüş olacak. Bu karar toplumsal açıdan da önemli bir düzenleme oldu kiracıları rahatlattı…
ÜFE’yi de TÜFE’Yİ de bir kenara bırakırsak karşılıklı oturup konuşmak, uzlaşmak zorlaşan hayat şartlarında ortak makul bir karara varmak kiracı ev sahibinin iyi niyetini suistimal etmeden, aynı şekilde düzenli kirasını ve aidatını ödeyen kiracının da durumu ev sahibi tarafında göz ardı edilmeden uzlaşabilmesi insanoğluna yakışandır ! 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.