SON DAKİKA
Hava Durumu

HANİ TÜRK CUMHURİYETLERİ NEREDE?

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2020 10:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 10:04

Söz sırası geldiği zaman kaderde, tasada ve kıvançta bir olmamız gerektiği söylenir. Bu hep böyle yazılır ve söylenir ama uygulama ve gerçek hayatta maalesef bunun böyle olmadığını görüyoruz. Birarada olması gereken devletlerin birbirlerine uzak durmaları ne hazin bir durumdur. En son Azerbaycan olayı bir kez daha göstermiştir ki kardeşler arasında birbirlerini destekleme ve dayanışma yoktur.
***
Şimdiye kadar birçok olay meydana geldi ama bizim Türk cumhuriyetlerinin sesi sedası çıkmadı.
Ne Kerkük’teki soydaşlarımızla ilgili konularda, ne Kıbrıs meselesinde, ne Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı yapılan zulüm ve işkenceler konusunda ve en son olarak ta Azerbaycan’ın Ermenistan’la savaşmakta olduğu Dağlık Karabağ meselesinde Türk cumhuriyetlerinin hiçbirisinden bir ses çıkmamıştır. 
Hani biz bir bütün olacaktık?
Birbirimize sıkı sıkıya sarılacaktık.
Hani nerede Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan? 
Azerbaycan Türkleri haklı davalarında Dağlık Karabağ’daki topraklarını geri almak için harp ederken Türk Cumhuriyetlerinden Ermenistan’ın sivil yerleşim bölgelerini bombalayıp sivilleri hunharca öldürmesi karşısında kuru bir kınama mesajı bile gelmemiştir.
Yıllarca Komünist baskısı altında inim inim inleyen Türk Cumhuriyetleri Sovyetler’in dağılmasından sonra bağımsızlıklarını ilan ettiler ama görüyoruz ki halen korku içindeler. 
Bu nedenle Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı desteklediklerini söyleyemiyorlar. Çünkü Rusya’nın Ermenistan’ı desteklediğini biliyorlar. Bu yüzden korkuyorlar. Acaba Rusya eskiden olduğu gibi kulağımızdan çeker mi korkusu içindeler.
Halbuki korkmalarına gerek yoktur. Birlik olursak 300 milyonluk Türk Dünyası’nın önünde kimse durmaz. 
***
Devamlı Türk devletlerinin birliğinden bahsedip dururuz ama maalesef bu söylemler boşlukta kalıyor. Hiçbir konuda birlikteliğimiz sağlanamıyor.
İşte en son Azerbaycan olayı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de en son grup toplantısında bu konuya temas ederek Türk Cumhuriyetlerine çok sert eleştirilerde bulundu ve şimdi değilse ne zaman sesinizi çıkartacaksınız diye sordu.
Maalesef Türkiye’deki milli ve manevi şuur bunların hiçbirisinde yok.
Umalım ki zaman içinde titreyip kendilerine dönerler.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.