SON DAKİKA
Hava Durumu

HER BAYRAMDA AYNI GÖRÜNTÜLER

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2020 15:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 15:40

Kendimi bildim bileli kurban bayramlarında televizyon ekranlarında hep aynı görüntülere şahit olmuşumdur. Kaçan kurbanlık danalar, boğalar ve onları kovalayan kurban sahipleri. 
Sanki başka haber yokmuş gibi günlerce kurbanlık koşuşturma haberleri.
***
Aslında kurbanla ilgili yapılacak bilgilendirici çok haberler var. Bilhassa insanları bilgilendirecek haberleri seçmek lazımdır.  Sadece büyükbaş kurbanlıkları kovalama haberleri veya kurbanlıkların sahiplerini boynuzlama ve kovalama haberlerinin bütün kurban bayramı günlerini kapsaması insanları artık bıktırmaya başlamıştır. 
Bunun yerine kurban bayramının fazileti hakkında yayın yapılması daha hayırlı olacaktır.
Kurban ibadetini magazin yönünden ele almak bu mübarek ibadetin ruhuna ters bir harekettir. Aynı zamanda manevi vebali de vardır. Bu nedenle yapılan yayınlara dikkat edilmeli iş asli mecraından çıkarılmamalıdır.  
Televizyonların yayınlarında kurban bayramlarının özel bir önemi vardır. Haberlerde devamlı aynı veya benzer görüntülerinin yayınlanması artık isabetli bir seçim olmaktan çıkmıştır.
Vatandaşlar her sene aynı görüntülerle oyalanmamalıdır. Televizyon yönetimleri de bu konuya azami derecede itina göstermeli kurban bayramının faziletinin işlendiği programları öncelemelidirler.
Halkımız da bu tür haberlere prim vermemeli gerektiğinde demokratik tepkilerini ortaya koymalıdırlaŕ.
***
Sonuç olarak kurban bayramının manevi havasına halel getirecek haber ve programlara yer vermemeliyiz.
Kurban bir ibadettir ve bu ibadetin ruhuna uygun hareket etmeliyiz.
Her sene televizyon ekranlarından görmeye alıştığımız görüntüleri boğa koşuşturmaları bir tarafa bırakıp ibadetin ruhuyla bütünleşmeliyiz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.