SON DAKİKA
Hava Durumu

Hizmette devamlılık esastır

10 günlük Bulgaristan Rodoplar bölgesine yaptığım ziyaretin ardından, siz değerli okurlarım ile Kırcaali parkındaki bir tabelanın içeriğini paylaşmıştım. Yazımızın başlığı” Kişi mi, Kurum mu önemli” idi. Tabeladaki yazıda kişi değil kurum önemli olduğu vurgulanıyordu. Bu haftaki yazımız da ona benzer bir davranışın özeti olacak. Oraları ziyaret edip onlarla dertleşip, üzüntülerini ve mutluluklarını paylaşmak, göç edenlerin

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

10 günlük Bulgaristan Rodoplar bölgesine yaptığım ziyaretin ardından, siz değerli okurlarım ile Kırcaali parkındaki bir tabelanın içeriğini paylaşmıştım. Yazımızın başlığı” Kişi mi, Kurum mu önemli” idi.
Tabeladaki yazıda kişi değil kurum önemli olduğu vurgulanıyordu. Bu haftaki yazımız da ona benzer bir davranışın özeti olacak.
Oraları ziyaret edip onlarla dertleşip, üzüntülerini ve mutluluklarını paylaşmak, göç edenlerin onlara karşı ahde vefa borcudur.
Atalarımız Osmanlı döneminde özellikle Karaman oğullarından Ana dolunun muhtelif bölgelerinden balkanlara gönderilmişlerdir. Bu vefakar cengaver insanlar oraları 600 yıl vatan toprağı olarak koruyarak yaşamışlar ve yaşamaya devam ediyorlar. Bu satırları tarihi iyi bilen insanlarımızı tenzih ederek yazıyorum. Sözde Prof. Ve bilim adamı geçinen burnundan ötesini görmeyip, bizleri Türk değil, Bulgarlardan Türkleşmiş kişiler olarak görmeye çalışan zavallılara sadece yazıklar olsun demekle yetiniyorum.
Neyse biz dönelim yazımıza; 200 yıl sonra köyümüz içinden geçen koca dere üzerine 2014 yılında O dönem belediye başkanı olan Sayın Resmi Murat ve ekibi tarafından köprü yapılmış idi. Ancak köye giden yaklaşık 3 Km.lik yol asfalt değil idi. Bir bölümü asfaltlanabilmiş idi.
Son ziyaretimde yolun geri kalan bölümünün de bu günlerde  seçimlerle Ardino-Eğridere belediye başkanlığı görevine yeni seçilen Sayın  İzzet Şaban ve ekibi, tarafından yarım kalan yolun asfaltlamasını tamamladığı haberi sosyal medyada, geniş yankı buldu. Birçok köydeşim. Bu güzel haberin Türkiye de de köylülerimize duyurulması talebinde bulundular. Emirleri olur deyip sarıldım elektronik kalemime.
Eylül 2017 yılında Ardino da yapılan sonbahar kültürel etkinlikler çerçevesinde yapılan davet üzerine etkinliklere katılmıştım. O zaman Ardino oto garında ekibimizi Türkiye ye uğurlarlarken ayak üstü,o yıllarda HÖH İl başkanı olan Sayın İzzet Şaban ile yaptığım kısa söyleşiden bir parğrafı aklıma geldi ve paylaşıyorum.
 Biz HÖH olarak AB ülkeleri her ne kadar Türkiye yi dışlamaya da çalışsalar, bizim vekillerimiz o platformlarda Türkiye n haklı taraflarını destekliyor ve savunuyoruz. Teşkilatımız kişiye endeksli değil, kurumsal bir yapıya sahiptir.
Yazıdaki; Teşkilatımız kişiye endeksli değil, Kurumsal bir yapıya sahiptir’ sözleri, Resmi Murat döneminde yarım kalan işlerin devam ettirilmesi, bu ifadenin kanıtı olarak görüyorum. Onlar birlik be beraberlikleri ile, kişiliklerini her zaman teşkilatlarının ar tutmayı başardılar. Onlar HÖH temel ilkelerinden birisi olan HALKA HİZMETE DEVAMLILIK ESASTIR ilkesinden sapmıyorlar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.