SON DAKİKA
Hava Durumu

İBADET AŞKIYLA HİZMET

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2020 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 10:09

İnsanlara hizmet etmek çok faziletli bir iştir. Hele bunu Allah rızası için yapmak daha makbuldür. İnsan ne için yaratıldığını kendisine sormalı ve hareketlerini ona göre tanzim etmelidir. Neticede bu dünya hayatı fani ahiret hayatı ise bakidir. Fani hayat olan dünyaya fazla bel bağlamak doğru değildir. Esas olan ebedi hayat için çalışmak ve insanlara faydalı olmaktır. Yüce dinimizde de insanların en hayırlısinın insanlara en faydalı olan olduğu bildirilmiştir.
***
Hizmetin iki çeşidi vardır. Birincisi zahiri hizmet diğeri ise manevi hizmettir. 
Zahiri hizmete örnek olarak hükümetlerin ve yerel yönetimlerin hizmetlerini sayabiliriz. Manevi hizmet ise din yolunda çalışmak, talebe yetiştirmek, cami, Kur’an Kursu gibi hayır faaliyetlerinde bulunmak anlaşılır.
İbadet aşkıyla çalışmak deyince de millet, memleket ve tüm insanlık âlemi için fedakarane bir çalışma akla gelir.
Buradaki çalışma kavramı normal ve standart çalışmaktan çok daha ileri boyutlarda bir çalışmadan söz edilir.
Burada manevi unsurlar da devreye girer.
Bu tür çalışmada mesai mefhumu yoktur. Bunun yerine adanmışlık vardır. Bu da ancak dava adamlarından bulunur. 
Dünya işlerinde de ibadet aşkıyla hizmet edilip çalışılabilir.
Örneğin bir belediye başkanı şehrinin herhangi bir ihtiyacını karşılamak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyorsa bu aynı zamanda ibadet aşkıyla hizmet ediyor demektir.
Fabrikada çalışan bir işçi de işini hiç aksatmadan ve mesaiden çalmadan çalışıyorsa buna da ibadet aşkıyla çalışıyor diyebiliriz.
İbadet aşkıyla çalışmak İdealist insanların yapacağı iştir. Bu belli bir inanç gerektirir. Hizmetin karşılığını kuldan değil Allah’tan beklemek vardır. İhlas ve samimiyet vardır. Aslında insanlar da ibadet aşkıyla hizmet edenleri bilirler ve takdir ederler.
İnsanlar buradaki istek, çaba ve gayretin farkındadırlar.
***
Gerek çevremizde, gerek şehrimizde ve gerekse de ülkemizde ibadet aşkıyla hizmet edenlerin kıymetini bilmemiz gerekir. Onların devamlı yardımcısı olmalıyız. İlerlememiz için her alanda adanmışlık sahibi kimselere ihtiyacımız vardır. Ancak adanmışlık sahibi kimseler ibadet aşkıyla hizmet edebilirler.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.