SON DAKİKA
Hava Durumu

İKİ DEVLET TEK MİLLET

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2020 12:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 12:09

Kafkasların çıbanbaşı olan Ermenistan’ın Pazar günü sabahı Azerbaycanlı sivillere 
saldırmasıyla başlayan çatışmalarda savaş noktasına gelindi ve her iki taraf da kısmı seferberlik ve savaş ilan etti. Dağlık Karabağ bölgesindeki 7 köy Azerbaycan askerleri tarafından geri alındı. Bu haberi veren Azeri televizyonundan spiker kìz duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadı.
***
Uzun yıllardan beri devam eden Dağlık Karabağ sorunu şimdiye kadar halledilemedi. Ermenistan haksız yere Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini kendi topraklarına kattı. Bu süreçte on binlerce Azeri, Ermenistan güçleri tarafından katledildi. Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı’da 600 Azeri hunharca katledilerek tarihe ‘Hocalı katliamı’ olarak geçti.
Aslında Ermenistan güç olarak hiçbir yönden Azerbaycan ile boy ölçüşebilecek durumda değil. Ancak Ermenistan’ı gerek silah ve gerekse de lojistik yönden destekleyen ülkeler var. Bunlar arasında başta Rusya’yı peşinden de Fransa’yı sayabiliriz.
Ermenistan bu sefer ummadığı şekilde sert bir kayaya çarptı. Türkiye’de eğitilen Azeri askerler cephelerde destan yazıyorlar. 
Yine Türkiye’de eğitilen Azeri pilotlar Azerbaycan semalarından havalanarak nokta atışları ile Ermenistan mevzilerini ve tanklarını havaya uçurmakta, binbir kahramanlıkta bulunmaktadırlar.
Temennimiz Azerbaycan’ın bu sefer işgal altındaki topraklarını geri almasıdır. Öyle uluslararası müzakerelere, arabuluculara filan hiç ihtiyaç yoktur. Zaten Azerbaycan’ın bu sefer dik duruşu Ermenistan’ı panikletip korkutmuş ve köşeye sıkıştırmıştır. Bu nedene ciyaklamakta, Türkiye’nin bu işin dışında tutulmasını istemektedirler.
Türkiye ise bizzat cumhurbaşkanının ağzından Azerbaycan’a her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu açıklamıştır.
Topyekün Türk milleti olarak kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Türkiye gençleri de gerektiğinde gidip orada savaşmaya hazır olduklarını haykırmaktadırlar. Bizlerin bildiği ve bilmediği şekilde ve yollardan Azerbaycan’a gidip orada savaşan gönüllüler olduğunu da tahmin etmekteyim.
***
Azeri Türkleri bizim öz kardeşlerimizdir ve bu nedenledir ki “İki devlet bir millet” denmiştir. Onlara gelebilecek bir saldırıyı bize yapılmış kabul ederiz. Bu nedenle mezalimci Ermenileri akıllarını başlarına almaya davet ediyoruz. Tarih sahnesinden silinmek istemiyorlarsa başka ülkelerin hamiliğine sığınıp saldırmasınlar. Aksi halde onları hak ettikleri akıbetten kimse kurtaramaz.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.