SON DAKİKA
Hava Durumu

İl Başkanı Gürkan “Umut yine Ak Parti dir….

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2022 09:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 09:51

2023 de yapılacak seçimler öncesi siyaset arenası iyiden iyiye hareketlenirken “Saflar” netleşmeye başladı.Ak Parti içinde miadını dolduran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun farklı kulvarlarda koşması uzun süre konuşulan konular arasında yerini aldı.

Birileri her ne kadar büyük beklentiler içine girmiş olsa da, hem Babacanın DEVA Partisi,hem de Davutoğlu’nun Gelecek Partisi istenilen performansı gösteremedi.Ak Parti Bursa teşkilatlarına da hissedilir bir yansıması olmadı.

Dünyayı kasıp kavuran Pandemi ve ardından yaşanan Global ekonomik kriz bile Ak partinin birinci Parti olmasının önüne geçemedi.Yapılan son Anketlerde Ak Parti’nin  20 yıldır iktidar olmasına rağmen yine birinci Parti olarak çıkması irdelenmesi gereken,hatta Üniversiteler tarafından incelenmesi gereken bir konu olarak karşımızda duruyor..

Ülkenin kaderini belirleyecek 2023 seçimleri öncesinde tüm siyasi parti temsilcileri saha çalışması yaparken,iktidar Partisinin İl Başkanı Davut Gürkan’la bir kez daha süreci konuştum.

Yeni dönemde Ak Parti’nin seçim stratejisinde bir değişiklik var mı… Seçim stratejiniz ne olacak?

Motivasyon konusunda ne yapmak gerekiyorsa onu yapıyoruz.Ak parti 20 yıldır ülkeyi yönetiyor.Sadece teşkilatlarımız değil,mahalle yönetimlerimiz sandık kurullarımız var.Hepsini gözden geçiriyoruz.Arkadaşlarımızın topyekun sahaya inmesi için hazırlık yapıyoruz.Geçen hafta Milletvekillerimiz,Belediye Başkanlarımız tüm İl ve İlçe teşkilatlarımız sahaya indiler.Saha da vatandaşla karşı karşıya olmak,sorunları müzakere etme imkanı bulduk.Sahada oldukça motivasyonumuzda artıyor…

Ak Partinin 20 yıllık iktidar sürecinde hep istişare kültürün önemine dikkat çekilir.Siz partide görev yapmış bakan,Milletvekili,yada eski yöneticilerle süreci nasıl yönetiyorsunuz?

Hepsiyle görüşüyoruz. Zaman zaman birlikte toplantılarımız oluyor.Katkı koymak isteyen tüm teşkilat mensuplarımızla dönem dönem görüşüyoruz. İstişarelerimiz oluyor..

Özellikle Sosyal medyada çok fazla gündeme geldi. Ak Partiden ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na yönelik en sert eleştiriyi Faruk Çelik yapmıştı. Çelik’in “İktidardan ancak muhalefet çıkar. İktidardan yeni bir iktidar çıkmaz” ifadeleri sanırım hafızalarda yerini koruyor.Ama Bazı toplantılarda konuşturulmadığı gerekçesiyle tartışmalar yaşanmıştı..Son durumla ilgi söyleyecekleriniz var mı?

Partide görev yapmış tüm teşkilat mensuplarımız  “Teşkilat akademi” programında görev aldılar. Bu isimlerden biri de eski dönem Bakanımız Faruk Çelik dir.Görev dağılımı yapıldı.Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala bey’de başka İllerde yapılan “Teşkilat Akademi” programında tecrübelerini paylaştılar.Herkes hazırlanan programlar kapsamında çalışmalara katkı koyuyor.

Mudanya,Kestel başta olmak üzere bazı İlçelerde değişikliğe gidildi.İlçe yönetimlerinin oluşmasında nasıl bir yol izleniyor?

İl Başkanlığı olarak bizim tavsiyelerimiz oldu.Ak Parti felsefesiyle hareket edilmesi,kucaklayıcı yönetimlerin oluşmasının önemine dikkat çektik.Bizim için isim den çok felsefe önemli.Ne kadar kucaklayıcı olabilirsek,ne kadar vatandaşın yanında olabilirsek bizim için büyük önem arz eder.

Ekonomik kriz herkesi olumsuz etkiledi…Krizin yansıması nasıl olacak..Anket yaptırıyor musunuz?

Belediyelerimiz başta olmak üzere vatandaşın yanındayız.Belediyelerimiz 6 ayda bir anket çalışması yaptırıyor.Pandeminin ardın dolar kurunda yaşanan dalgalanma..Her şeye rağmen asgari ücrete yapılan zamlar..Ardından destekleme projelerinin hayata geçirilmesinin yansımaları oluyor.Bunu anketlerde rahatlıkla görebiliyoruz.İşveren açısından yapılan çalışmalarda anketlere yansıyor.Vatandaş yapılanları zaten görüyor..Birebir yaşıyor.

Besaş ekmeği almak için vatandaşların satış bölgelerinde kuyruk oluşturması özellikle CHP İl Başkanı İsmet Karaca tarafından eleştirildi.Hatta Besaş önünde protesto edildi.Bu konuyu bir sorun olarak görüyor musunuz…Başkan Alinur Aktaş’la bu konuyu görüştünüz mü?

Konuyu en ince ayrıntısına kadar biliyorum. Başkan Aktaş’la görüştük. Muhalefet yanlış yerden giriş yaptı. Bu mesele arz ve talep meselesi.İstanbul’da yüzde 12,Ankara yüzde 15,Bursa yüzde 25 ekmek ihtiyacını karşılıyor.Talebi makul bir seviyede tutmaya çalışıyoruz.Bursa’nın ekmeğinin tamamını BESAŞ karşılarsa olmaz.Firmalar,fırınlar kapansın mı?

Besaş kaliteli ekmek çıkarıyor.Ayrıca BESAŞ’da ekmek grupları var.Lezeti ile gelen talepler karşılanıyor.Sosyal Belediyecilik yapıyoruz.Vatandaşın talebine saygı duymak zorundayız..

Biraz yatırımlardan bahsedelim…Bursa için hayati önem taşıyan projeler hangi aşamada.. Başkan Alinur Aktaş’la uzun zamandır görüşüp sorma imkanı bulamadığımız için size soralım istedim.T2 ve diğer projeler..

Bursa için hayati önem taşıyan Hanlar bölgesi projesi hızla devam ediyor.Muhalefetin gündeme taşıdığı zafer plaza ek binası da yıkılacak.Biliyorsunuz Başkan Alinur Aktaş bu sorunun çözümü için Aziz Torun’la görüşerek anlaşma sağlandı.T2’de çalışmalar devam ediyor.2022’nin 4’ncü ayında inşallah hizmete alınacak.Adliye karşısı yeniden planlanıyor. Ovaakca’ya kadar olan bölgede şehrin giriş süliyeti değişiyor.Aynı alan üzerinde kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz.Yol 20 metre genişliyor.

4 Ocak’ta Ankara’da yapılan  genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  size mesajı ne oldu..

Bizim açımızdan verimli bir toplantı oldu.Vatandaşın umudu yine Ak Partidir.Teşkilatlar vatandaşın derdini dinleyerek çalışacak.Ak Parti Felsefesini benimseyen herkese teşkilatların kapısı sonuna kadar açık olacak.Saha çalışmalarının önemine dikkat çekti sayın Cumhurbaşkanımız…

Keyifli bir sohbet oldu…Teşekkürler sayın Başkan…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.