SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce Bu Dolmuşa Biner mi?

Muharrem İnce hareketinde Türkiye deki siyasi hareketin liderlere endeksli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ülke insanım ve yöneticileri Doğu Akdeniz sorununu, ekonomik durumu, ülkenin çıkmaz yoldan nasıl çıkarılacağını tartışması gerekirken; Sayın Muharrem İncenin parti kurup kurmayacağı, ülke gündeminin önde maddelerinden birisi oldu. Sayın Maliye Bakanı Berat Albayrak ın; Döviz bu gün yükselirse, yarın düşer

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Muharrem İnce hareketinde Türkiye deki siyasi hareketin liderlere endeksli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ülke insanım ve yöneticileri Doğu Akdeniz sorununu, ekonomik durumu, ülkenin çıkmaz yoldan nasıl çıkarılacağını tartışması gerekirken; Sayın Muharrem İncenin parti kurup kurmayacağı, ülke gündeminin önde maddelerinden birisi oldu.
Sayın Maliye Bakanı Berat Albayrak ın; Döviz bu gün yükselirse, yarın düşer cevabına, çıkıp kimse sormuyor; Sayın bakan AK Parti iktidara geldiğinde dolar 1.70 TL. idi.Düşer dediğiniz gün dolar 7.36 TL.18 yıldır düşmeyen doların seyri Nisan Mart dan daha iyi olacak tekerlemenizden pek farkı yok diyemiyor kimse.Deseniz ne olacak…ki…
Neyse biz dönelim bizim İnce’ nin gündemine.
Helal olsun vallahi… Parti kuracakmış çıkışı ile ülkenin birçok sorununu geride bırakmaya Muaffak oldu. Bu da iktidarın işine geliyor tabi.
Bana çevremdekiler soruyor; Abi ne dersin Muharrem İnce parti kurar mı sorularına; Bu dönemde böyle bir girişimi ile siyasi hayatının en büyük hatasını yapar cevabını vermiştim. Bu görüşümde bir değişiklik yok.
Çok değerli okurlarım;Burada bir hususun altını çizmek isterim;Bir zamanların ülke sorunlarının yüksek sesle dile getiren TBB Sayın Metin Feyzioğlu Sayın  Cumhurbaşkanı ile bir toplantıda tokalaştık dan sonra bu partinin bir numaralı savunucusu oldu.Doğru yapılanları savunmak hepimizin görevi.Ancak yanlışlara doğru demenin arkasında karşı taraftan bir beklenti olduğu hissi doğurur insanlarda.
Sayın  İnce de Cumhurbaşkanlığına aday çıktığı zaman, ziyaret etmişti Sayın Cumhurbaşkanı nı. Bahçeli de, de öyle olmadı mı? Sanki bu adamda görünmeyen bir mıknatıs var kendisine muhalif olanları yanına çekmekte. Sayın Numan Kurtulmuş. Sayın Süleyman soylu ve birçok kişi bu şekilde bu partiye geçmediler mi?
Bu arada siyasetin doğa yenlerinden Merhum Süleyman Demirel in bir cümlesi geldi aklıma. Bu söylemi, mevcutları tenzih ederek satırlarımın arasına alıyorum. Şimdiye kadar komşunun kapısından bize havlıyordu. Şimdi yanımıza aldık komşuya doğru havlıyor.
Muharrem İnce konusunu unutup daldık gittik mazilere. Sayın İnce için yukarıda da belirttiğim gibi, parti kurmaz dedim. Bu dönemde böyle bir girişimin, giderek güçlenen Millet İttifakının birlikteliğine katkı koymayacağı gibi.Az da olsa zarar vereceği açık.Ancak CHP den İstifa etmeden 4 Eylülde başlatacağı Anadolu gezilerinde söylemlerinden bir tanesi Tek kişilik iktidara ve tek kişilik muhalefete hayır diyecekmiş.  
Güzel bir söylem. Amacı partinin oylarını yüzde 51 e yükseltmek imiş.
Peki, partisinin oylarını yüzde 51 e yükseltmek için turlara çıkan bir muhalefet insanını iktidar ve onun destekçisi acaba bu girişimini neden destekliyor ve avuç ovuşturuyor dersiniz. Orasının yorumunu siz okurlarıma bırakıyorum.
Şahsi kanaatim bu girişimin perde arkasını sanırım Sayın İnce de fark etmiyor. Anadolu gezilerinde İktidar ve yavru destekçiler teşkilatlarını uyaracaklar; Muharrem İnce nerede konuşma yapacak ise oraları CHP bayraklarını elinize alın ve meydanları doldurun. İYİ Parti liderine ve teşkilatlarına otel rezervasyonlarını ve toplantı alanlarını yasaklayan iktidar İnce için çuvalın ağzını açacak ki İnce içine girsin.Acaba  İnce Bu Dolmuşa Biner mi?
Bu coşkulu suni kalabalığı gören İnce Ankara ya veya İstanbul a döndüğünde partisini hiçbir engel ile karşılaşmadan kuracağını düşünürsek, Böylece son kurultayda protokolde yer verilmeyip basından öğrendiğimiz kadarı ile tuvaletlerin önüne oturtulmasının intikamını almış olacak, bu siyasi parti bundan ileri de gitmeyecektir. Muharrem İnce bu çalışma metodu ile Türk siyasetinin ve partini programının tanıtılmasında yeni bir pencere de açıyor. Yöresinde sevilen, sayılan CHP ler ülke geneline ekipleri ile dağılsalar ve partili olup eski küskünleri ziyaret ederek bire bir çalışma yapsalar CHP nin oyları yüzde 51 değil Yüzde 71 olur…
Bir hususu bir kez daha dile getirmek istiyorum; Dışarıdan izlediğimiz kadarı ile Sayın Kılıçtaroğlu kendisinin koltuğunu sallayabilecek partiliyi bir yolunu bulup kendisinden uzaklaştırmasını biliyor. Ancak etik değil. Gerçek liderler kendisinden sonra o partinin güçlenerek devam etmesi için insan yetiştirenlerdir. Bu da benim bu haftaki yorum ve senaryom… 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.