SON DAKİKA
Hava Durumu

İSTİHBARAT VE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İLİŞKİSİ

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2017 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2017 09:44

İstihbarat örgütlerinin terör örgütlerinin teşkili, büyümesi, silahlandırılması, kullanılması, ortadan kaldırılması ile çok yakın ilişkisi olduğunu aşikar. Her terör örgütünün arkasında bir hatta birden fazla istihbarat örgütü olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çoğu zaman bir istihbarat örgütü çok farklı ideolojiye sahip birden fazla terör örgütünü destekleyip kullanabiliyor. İstihbarat örgütleri kendi amaçlarına uygun hareket etmeyen ya da farklı hareket eden terör örgütlerinin liderlerini infaz etmek suretiyle kendi amaçları doğrultusunda hareket ikinci, üçüncü vb. kişilerin terör örgütünün başına geçmesini sağlıyorlar.
Terör örgütlerini gerektiğinde fraksiyonlara ayırıp parçalayabiliyorlar, terör örgütlerine siyasi destek sağlıyorlar, terör örgütlerinin uluslararası kuruluşlarda temsil edilmelerini, sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerini sağlıyorlar. Terör örgütlerine güvenli yer sağlıyorlar, onlara diplomatik dokunulmazlık bile temin edebiliyorlar. Terör örgütlerine mali destek sağlamak için çok sayıda yasadışı faaliyet icra ediyorlar ya da bu faaliyetlere göz yumuyorlar. Silah kaçakçılığından, uyuşturucu ticaretine, kara para aklamaya, insan kaçakçılığına, haraç almaya kadar her türlü illegal faaliyetleri yapıyorlar ya da yaptırıyorlar. Ambargo dönemlerinde karaborsa silah pazarından her türlü ağır ve hafif silah, mühimmat, uçak yedek parçası dahil her türlü yedek parçayı pazarlıyorlar ya da birilerine pazarlattırıyorlar.
Günümüzün ve geleceğin savaşları böyle yapılıyor maalesef. Ülkeler böyle zayıflatılıyor ve içerden teslim alınıyor. Açıktan işgale gerek kalmadan örtülü işgal ediliyor. Bu savaşa çok fazla para harcanmıyor, harcananlar da üzerinde çalışılan ülkenin kesesinden veya başka bir ülkenin kaynaklarından sağlanıyor. Çok sayıda sivil insan ölüyor, yaralanıyor, sakat kalıyor ancak terör örgütlerini kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya devam eden istihbarat örgütleri her geçen gün çok farklı yöntemlerle ve acımasızca bu faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Tabii istihbarat örgütleri bunları yaparken insan istihbaratını kullanıyorlar. İnsan istihbaratı bu sütundan defalarca ifade ettiğim gibi en önemli istihbarattır. İnsan istihbaratı en acımasız şekilde (şantaj yaparak, işkence yaparak, menfaat temin ederek, tehdit ederek, iş yaptırarak, sermaye vererek, uyuşturucu temin ederek vb.) elde edilen bir istihbarattır. İnsan istihbaratı vazgeçilmez ve en doğru istihbarattır. Terör örgütlerine nüfuz etmede, onları kullanmada, onlarla iş birliği yapmada vb. belki de tek istihbarat şeklidir.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.