SON DAKİKA
Hava Durumu

İSTİHDAMI ARTTIRMAK

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2020 10:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 10:58

Bizim gibi işsizlik sorununun yüksek olduğu ülkelerde alınacak önlemler istihdamı arttırıcı nitelikte olmalıdır. Aksi halde işsizlik rakamları artmaya devam edecektir. İşsizlik rakamları artınca da sosyal denge bozulacaktır. Bu nedenle kontrollü bir istihdam politikası izlenmesi yerinde olacaktır.
***
İşsizlik sadece Türkiye’ye has bir sorun değildir. Sadece geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde değil gelişmiş ülkelerde de işsizlik sorunu önemli boyutta bir sıkıntı şeklinde görülmektedir.
Örneğin Almanya gibi Avrupa’nın en gelişmiş ülkesinde bile işsizlik sorunu hissedilir derecede görülmektedir. Bilhassa Doğu Almanya ile birleştikten sonra Almanya’nın işsizlik sorunu daha da artmıştır. Diğer Avrupa ülkelerinde de durum farklı değildir.
Avrupa ülkelerinde sanayi ilerlemiş olmasına rağmen işsizliğin yüksek olması da dikkat çekicidir.
Bütün bunlar istihdam sorunu üzerinde daha ciddi olarak kafa yormamızı gerektirmektedir.
Türkiye özelinde olaya baktığımızda ise istihdamın arttırılması için özendirici tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu da daha ziyade özel sektörün teşvik edilmesi ile olur. Günümüz dünyasında devlet tarafından yapılan yatırımlar daha ziyade büyük ve ülke çapında yatırimlardır Bunlar bile yap-işlet-devret şeklinde yapılmaktadır.
Böyle olmakla istihdamın arttırılması çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir ve bundan tabi bir şey de olamaz.
Türkiye bilhassa son 18 senedir çok büyük yatırımlara imza atarak istihdamın artmasını da sağlamıştır.
***
Bundan sonra da istihdamı arttırmamız en başta gelen görevlerimiz arasında yer almalıdır. Bunun için de yatırımları özendirmeli, teşvikleri arttırmalıyız.
Ülke kalkınmasında istihdamın arttırılması çok büyük önem taşımaktadır. İşsizlik rakamlarının devamlı olarak dikkatle incelendiği günümüz şartlarında gerekli çalışmalarda bulunmak hem devletin ve hem de özel sektörün vazifesidir.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.