SON DAKİKA
Hava Durumu

İSVEÇ'TEN AMBULANS UÇAKLA TÜRKİYE'YE..

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2020 22:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 22:37

Medeni diye bilinen batı ülkelerinin yaptığı öyle şeyler var ki insanın “sizin medeniyetinizi sevsinler” diyesi geliyor. Geçendé İsveç’in Malmö kentinde meydana gelen bir olay bizleri üzüntüye ve derin bir düşüceye sevk etti.
İsveç’te yaşayan 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken adlı vatandaşımız yeni tip koronavirüs’é yakalanarak testinden pozitif çıkıyor. Bunun üzerine ailesi hastaneye kaldırıyorlar ama hastanede “bu hastaya yapacak birşeyimiz yok” denilerek geri gönderiyorlar. 
Yani vatandaşımızı bir nevi ölüme terkediyorlar.
Hatta bununla da kalmayıp Gülüşken ailesine çıkışıyorlar niye buraya getirdiniz dercesine…
***
Bunun üzerine Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken bir video çekerek bunu sosyal medyada paylaşıyor ve babasının tedavisi için yardım istiyor.
Durumdan haberdar olan başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere Türk yetkililer hemen harekete geçerek Gülüşken ailesi ile temas kuruyorlar ve Baba Emrullah Gülüşken ve dört çocuğunu Türkiye’ye getirmek için gerekli görüşmeler yapılıyor. Bu arada Sağlik Bakanı Fahrettin Koca, Emrullah Gülüsken’in kızı Leyla Gülüşken’é “Leyla merak etme kızım babanın tedavisini Türkiye’de yaptırmak üzere geliyoruz” diyor. Ambulans uçağı hazırliyorlar ve tam donanımlı olan ambulans uçağı Gülüşken ailesini almak üzere İsveç’in Malmö kentine gönderiyorlar.
Bu şekilde hasta vatandaşımız Emrullah Gülüşken ve çocuklarının çok kısa bir süre zarfindà İsveç’ten Türkiye’ye nakli gerçekleştiriliyor. Baba Gülüşken tedavi için hemen hastaneye kaldırılırken çocuklar da tedbir olarak 14 günlük süreyle karantinaya alınıyorlar.
***
İşte güçlü devlet böyle olunuyor.
Eskiden olsa nerde böyle imkanlar?
Karda kışta kızak üstünde hasta nakli yapan bir Türkiye vardı.
Şimdi ise dünyanın neresinde bir Türk varsa bizim tabii hudutlarimız da oradan başlıyor zihniyetiyle hareket eden bir yönetim tarafından idare ediliyoruz. 
Hastalarımızı bulundukları ülkelerden alıp anavatanà getirip Türk hekimlerine teslim eden bir sağlık ağı kurmuşuz. 
Ne kadar övünsek azdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.