SON DAKİKA
Hava Durumu

İyi Parti basın toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2018 10:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 10:57

Seçimlere dört gün kala, Bursa İYİ Parti teşkilatı, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ve başta İsmail Tatlıoğlu olmak üzere milletvekili adaylarının da katıldığı bir basın toplantısı yaptı dün Almira Hotel’de.
Toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Bayram Kazancı yaptı.
Bursa’nın en iyi milletvekili aday grubunun İYİ Parti’de olduğunu söyleyen Kazancı; vatandaşlar bize iktidara hazır olun, iktidara gidiyorsunuz diyor.
Mitinge tatil olmasına rağmen 40 bine yakın kişinin katıldığını ifade eden Kazancı; Bursa’da en çok milletvekilini de İYİ Parti’nin çıkaracağını iddia etti.
 ***
Basın toplantısında konuşan diğer bir isim de; İYİ Parti’nin Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir idi.
Meral Akşener’in statükoyu bozduğunu dile getiren Koçdemir; Kırkpınar’da başpehlivan olan adam bunu hak etmiyor. Başpehlivanlık mücadelesini erkene aldılar. 2019 Kasım ayına kadar muayenesi geçerli olan arabayı TÜV’e getirip yeniden geçerli belgesi almak istiyorlar.
İYİ Parti yokluğu sermaye ederek yola çıktı şeklinde konuştu.
 ***
Toplantı öncesi Kadir Koçdemir ile çay içerken, neden aday olmadığını ve seçimlerle ilgili olarak düşüncelerini öğrenmek istedim.
Koçdemir net bir açıklama yapmayarak kendisini nadasa bıraktığını söyledi.
Basın toplantısında yaptığı konuşmadan sonra İl Başkanı Bayram Kazancı tekrar söz alarak, bakanımıza teşekkür ediyoruz; milletvekili olamayanlar bakan olacak diyerek Koçdemir’i bir nevi teselli etmiş oldu.
 ***
TATLIOĞLU’NUN KONUŞMASI
İYİ Parti’nin Bursa’daki ağır topu ve 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da basın toplantısında bir konuşma yaptı.
Tatlıoğlu konuşmasında; 2002 ile 2018 yılları arasında ne değişti diye sordu.
O zaman Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’dı; şimdi Hakan Çavuşoğlu.
Arada ne fark varsa o fark vardır diye konuşan Tatlıoğlu; “Biz siyaseti sadece muhalefet olsun diye yapmıyoruz. Biz Türkiye’yi ve Bursa’yı beraber yönetme teklifinde bulunuyoruz, Türkiye’nin kaynak değil ahlâk problemi olduğunu düşünüyoruz. İYİ Parti olmasaydı bugün seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirme ihtiyacı hissetmezdik. Türkiye’nin sağlıklı bir demokrasiye geçmesinin kahramanıdır İYİ Parti.
Bütün pankartlarımız kesiliyor, yerine başka partinin pankartları asılıyor ama biz sabırla mücadeleye devam ediyoruz. Türkiye’de oyunu veren seçmenin oyunu seçim kuruluma kadar takip etmesi gerekir” diye konuştu.
 ***
Konuşmasından sonra Tatlıoğlu’na İYİ Parti’nin beklentilerini ve seçim sonuçları ile ilgili olarak düşünce ve tahminlerini sordum ancak bu konuda bir tahminde bulunmak istemediğini belirtti.
Daha sonra da, Orhaneli’nde bir cenazeye yetişmesi gerektiğini söyleyerek toplantıdan ayrıldı.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.