SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİ'DE NELER OLUYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2020 12:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 12:19

MHP’de genel başkanlık yarışına girip kaybeden Meral Akşener ve bir grup MHP’linin partilerinden istifa ederek kurdukları İYİ Parti’de son zamanlarda adeta kazan kaynıyor diyebiliriz. Devlet Bahçeli’nin siyaset yapma biçimini beğenmeyip istifa edenlerin bazıları şimdi de Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a karşı tepkilerini yükseltiyorlar. Bunlara son olarak Prof.  Dr. Ümit Özdağ da eklendi.
Pekâlâ partinin kurucularından olan Ümit Özdağ ne dedi de ortalık karıştı? 
***
Ümit Özdağ gündeme bomba gibi düşen başlıca iki iddiayı gündeme getirdi.
Birincisi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Fetöcü olduğunu ileri sürmesiydi. 
Bu konuyu Genel Başkan Meral Akşener ile görüştüğünü ama dikkate alınmadığını dile getirdi. Özdağ’in iddiasına göre Buğra Kavuncu Fetö projesi olarak Meral Akşener’den sonra genel başkanlığa getirilecekti. Bu iddiaya Meral Akşener karşı çıkarak Buğra Kavuncu’yu korudu. Bu arada 80 il başkanının da Ümit Özdağ’ın partiden ihracı için imza verdikleri genel merkez tarafından açıklandı. Bunun üzerine il başkanlarının imzaları işleme konularak Ümit Özdağ hakkında kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Ümit Özdağ’ın savunmasının ardından da partiden ihraç edildi.
Ümit Özdağ partiden ihraç edildi edilmesine ama tartışmalar devam ediyor. Özdağ çıktığı televizyon kanallarında sözlerinin arkasında duruyor ve kendisine haksızlık yapıldığını, Buğra Kavuncu’nun Kazakistan’da bulunan ve Fetöcülerin kontrolünde olan KATİAD’ın da yönetiminde olduğunu, dayısı Enver Altaylı ile birlikte bu toplantıdan bir fotoğraf göstererek kanıtlamaya çalışıyordu.
Bütün bu gelişmeler üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı  Buğra Kavuncu hakkında soruşturma başlatıyor.
Şu an için konu yargıya tanınmış durumda, bekleyip sonucunu göreceğiz. 
***
Ümit Özdağ’ın ikinci iddiası ise İYİ Parti, CHP, HDP ve SP temsilcilerinin biraraya gelerek bir anayasa çalışması yaptıkları konusuydu. 
İYİ Parti, başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere bütün temsilcileri ile bunu yalanladı. 
Kemal Kılıçdaroğlu ise 2018’de bu çalışmayı doğrularken ve bunun görüntüleri de varken şimdilerde ise her zaman yaptığı gibi bunu yalanlamaya kalkıştı ama mızrak çuvala sığmıyor.
Asıl önemlisi ise bu anayasa taslağı çalışma grubunun başında olan CHP’li İbrahim Kaboğlu’nun bu çalışmanın yapıldığını doğrulaması. 
Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek; bunu da bekleyip göreceğiz.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.