SON DAKİKA
Hava Durumu

Kale Yine HÖH

Bu haftaki yazımıza geçmeden önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum…   Komşu Bulgaristan da 27 Ekim Pazar günü yerel seçimler yapıldı. Belediye başkanları, Meclis üyeleri, Muhtarlar seçildi. Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türklerin, Müslümanların oluşturduğu 4 siyasi parti katıldı. Burada bir hususu belirtmekte yarar var; HÖH için sürekli Türklerin ve

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bu haftaki yazımıza geçmeden önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum…
 
Komşu Bulgaristan da 27 Ekim Pazar günü yerel seçimler yapıldı. Belediye başkanları, Meclis üyeleri, Muhtarlar seçildi.
Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türklerin, Müslümanların oluşturduğu 4 siyasi parti katıldı. Burada bir hususu belirtmekte yarar var; HÖH için sürekli Türklerin ve Müslümanların partisi olduğu vurgulanıyor. Yanlış bir ifade olduğuna inanıyorum. Partide farklı inançlara sahip üye ve parlamenterler var. Onlar kapılarımız tüm Bulgaristan vatandaşlarına açık olduğunu her ortamda belirtiyorlar.  Seçimlere 59 parti ve 7 koalisyon un katıldığını ajanslardan öğreniyoruz.
 Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH)bu seçimlerde de etkili olduğu ortaya çıktı. Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelerde gücünü koruması bekleniyordu. Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali’ iline bağlı 7 ilçenin belediye başkanlıklarını bu seçimlerde de kazandı. HÖH, Partisinin kalesi durumundaki Kırcaali ilinde resmi olmayan ancak kesin sonuçlar olarak belirtilen il ve ilçe başkanları şu isimlerden oluşuyor.       
Kırcaali – Müh. Hasan Azis
Cebel – Necmi Ali
Çernooçene – Yeni Pazar Aydın Osman
Krumovgrad –Koşukavak Sebiha Mehmed
Momçilgrad –Mestanlı İlknur Kazim
Kirkovo -Çakırlı Şinasi Süleyman
Ardino –Eğridere Müh. İzzet Şaban.
Hâlihazırda ülkedeki toplam 263 ilçeden 44’ü HÖH belediye başkanları tarafından yönetiliyordu. Bu seçimlerde durumun ne olduğu önümüzdeki günlerde belli olacak.
HÖH seçim öncesinde listelerin açıklanmasından sonra, listelerde yerlerini alamayan yöneticiler kırgınlık yaratmadan kol kırılır yen içinde kalır misali birlikte seçim propagandalarını yürüttüler. Bu duruma örnek olarak Eğridere Belediye başkanı Resmi Murat ve yeni seçilen HÖH il başkanı Mühendis İzzet Şaban ekibinde gördük. Hiç bir başarı tesadüf değildir…
HÖH’ tepki olarak Lütfi Mestan’ın partiden ihraç edilmesi ile 2016 yılında kurulan ve parlamentoda milletvekili bulunmayan Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi’nin (DOST), son Avrupa Parlamentosu seçimlerinde olduğu gibi güç kaybetmeye devam ettiği görülüyor. Kurulduğu ilk dönemde Ankara’nın güçlü desteğini aldığı söylenen parti, yerel seçimler öncesinde aynı desteği alamadığı vurgulanıyor. DOST’un seçmen nezdinde sınırlı olan güvenini kaybetmeye başlamasının başlıca sebebi, parti içindeki uyumsuzlukların devam etmesi olarak belirtiliyor.
DOST un Ankara tarafından desteklendiği açıklamaları Bulgaristan da Aşırı milliyetçiler ve rakip partiler tarafından DOST un aleyhinde kullanıldı. Ankara Bulgaristan ‘ın iç işlerine karıştığı söylemleri seçmen nez ninde etkili olduğu belirtiliyor.
Sonuç olarak 27 Ekim akşamı Kırcaali de Rafet El roman n verdiği konser ile seçim sonuçları HÖH tarafından büyük bir coşku ile kutlandığını görüyoruz. Seçim sonuçlarının Bulgaristan halkına ve dost komşularına hayırlı olmasını diliyoruz.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.