SON DAKİKA
Hava Durumu

Karta bağlanmak

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2016 10:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 10:38

Artık adetten oldu bu kervanın yolda düzelme işi.
Gerek şahsi işlerimiz de ve gerekse devlet işlerinde bu yolda giderken düzelmeyi kendimize şiar edindik. Bir adım atmadan önce önünü-arkasını, sağını-solunu, getirisini-giderini tüm boyutlarıyla değerlendirme yapmadan balıklama dalıyoruz.
Oh ne güzel.
Sonra bizi kurtaran yok mu?
Geçmişte sokaklarda kafakağıdı bile olmayanlara dağıtılan kredi kartlarına bu bankacılık sistemi o zaman niçin izin verdi. Baba evladına bin lira bile vermezken bu bankalar babadan daha şefkatli çıkıp beş bin hatta on bin liraya kadar krediler verdiler.
Hemen kandık değimli cici babanın sahte merhametine.
Sonrası malum.
Aldığı maaşının on, yirmi katı borçlanmanın sadece cesaret hapı içmekle ya da battı balık yan gider mantığıyla izahı mümkündür. Bugün gelinen nokta ise eldeki mevcut olan kartların limitlerinin dolması ve dolayısıyla istenilen harcamaların yapılamamasıyla piyasalarda yaprakların kımıldamamasıdır.
Yaz tatili için çekilen taksitli dinlenme bedeli, arkasından gelen bayram için çekilen giyim kuşam bedeli, okulların açılmasıyla üniforma ve kırtasiye için çekilenler, kışa giriyoruz araç bakım giderleri, yeme içme giderleri vs. Bu giderleri ödemede kredi kartı kullanıldığında en az cüzdanda üç adet kart bulunması gerekiyor.
Eve giren maaş bir tane ise işin içinden çıkılmaz son bizleri bekliyor demektir. Alışverişlerdeki taksit sayıların çoğaltılması kısa vadede piyasaya hareket getirse bile hiç bir şeyin çözümü değildir.
Sonuç yine borçlanma. Keşke o zaman kartları dağıtmadan evvel nasıl kullanılacağını öğretselerdi. Bankaların gözünde muteber müşteri, borcunu faiziyle ödeyen müşteridir.
Yoksa bankalar nereden para kazanacak değil mi?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.