SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazanç yolları

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2018 12:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 12:30

Sahip olunan para-eşya gibi elle tutulur maddi kazançların da başlıca yolları vardır. Her sahip olunan kazanç helal değildir. İnsan sadece ben kazandım der.
Kazançların en güzeli çaba sarf edilerek, alın teri dökülerek elde edilendir. Bu tür kazançlarda bereket faktörünün rolü büyüktür.
Çoğu kez duymuşunuz ki “Kolay yolla kazanılan para, kolay elden çıkmaktadır.” “Paranın çokluğu değil bereketli olanı hayırlıdır.”
Para-bereket arasındaki gözle görünmeyen bir bağ vardır ki kendisini her daim hissettirmektedir.
Bereket çoğalmadır.
Bereket sırrına erenlerin çok para ve pulda gözü yoktur. Çünkü mal ve mülk sahibi sadece Allah olduğuna inanır ve onun sonsuz hazinesinden ister.
Bereketin nereden ve nasıl geleceği hiç belli değildir. Yeri gelir evinizde bulunan ve bakımını üstlendiğiniz yaşlılardan ya da masum bebeklerden, özür sahibi bireylerden, yapılan ticaretteki dürüstlüğünüz üzerinden v.s.
Evet, malın hayırlısı ile paranın bereketli olanını daima istemeliyiz.
***
Yıldırım Mollaarap bölgesinde geçtiğimiz günlerde inşaat çalışması yapılırken toprak kayması yaşanmıştı. Yıldırım bölgesinin en yamaç yerlerinde yaşanan bu üzücü olay bizlere, bireysel inşaat olarak değil bölgesel bir çalışma ile daha fazla metrekareyle tam bir dönüşümün daha sağlıklı olacağını göstermiş oldu. Mahalle sakinlerine tekrar geçmiş olsun.
***
Eğitim ve öğretimin ikinci dönemi açıldı. Eğitim gören tüm öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin. mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.