SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıbrıs gazisinin isyanı

Bilindiği gibi 11.10.2020 Pazar günü KKTC Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Seçim de 11 aday yarıştı.738 sandıkta 198 957 seçmene karşılık 115 bin 806 seçmenin oy kullandığı ve kullanılan bu oyların 110 bin 779 geçerli olduğu yayımlandı. Seçimle ilgili kısa bilgiden sonra bir geçelim yazımızın asıl konusuna. Seçim sonucunda hiçbir aday yüzde 51 bulamadığı için seçim 18

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2020 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bilindiği gibi 11.10.2020 Pazar günü KKTC Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Seçim de 11 aday yarıştı.738 sandıkta 198 957 seçmene karşılık 115 bin 806 seçmenin oy kullandığı ve kullanılan bu oyların 110 bin 779 geçerli olduğu yayımlandı.
Seçimle ilgili kısa bilgiden sonra bir geçelim yazımızın asıl konusuna.
Seçim sonucunda hiçbir aday yüzde 51 bulamadığı için seçim 18 Ekim Pazar günü finale kalan Sayın Ersin tatar(şu anki başbakanı)Yüzde 32.34 Oy alırken; Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı oyların yüzde 29.84 aldığı ilan edildi.
Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan bir husus ise sözde Akıncı soy ismini taşıyan mevcut Cumhurbaşkanının Geçen haftalar içerisinde sosyal medyada yayınlanan”Kıbrıs da barış istiyorsak Rumlara aldığımız topraklardan bir bölümünü geri vermeliyiz”
Bu cümleler gerek Türkiye de gerekse Türk dünyasında hayret ve şaşkınlıkla karşılandı.
Ne yazık ki bu sözler bazılarının bağrına hançer gibi saplandığına tanık oldum.
Yıllardan beri tanıdığım Kıbrıs gazisi Sayın R.S.ile gönül dostluğumuz kardeşlikten de ileride.
Pazar günkü buluşmamızda, yarın sabah Mudanya ya gideceğim arabamla, istersen sen de gel birlikte sahilde çay, kahve içeriz. Hiç tereddütsüz gelmem mi abi cevabını aldıktan sonra ayrıldık.
Sabah belirlediğimiz saat de buluştuk. Arabama bindiğinde her zamanki gazi yoktu karşımda.
Hayrola ne bu surat ne oldu dediğimde; Sorma be abi, bu insanlar nankör, vatan haini olmuş.
İsyanının neden olduğunu anlar gibi oldum. Kendisi Kıbrıs gazisi idi. Harekât da yüzde 80 duyu kaybına uğramış.
Abi, kimin toprağını kime veriyor. Ben ve arkadaşlarımız 20 Temmuz 1974 Cumartesi Kayseri Hava İndirme Tugayından öncü birlikler olarak paraşütlerle o topraklara ayak basan ilk askerler olduk. Birinci ve ikinci harekatlarda toplam 498 şehit,1200 yaralı verdik.
Benim 1 metre yakınımda can kardeşlerim o topraklar için,onların canlarını katliamdan kurtarmak için can verdiler.Ben şans eseri hayat da kaldım. Hangi hakla kanla sulanmış bu toprakları ezeli düşmana verecekmiş.
Beni asıl üzen taraf o kişinin yüzde 29 oy almış olmasıdır.
Demek ki abi geçmiş çok çabuk unutuluyor.İnsanlar gün geçtikçe öz benliklerinden uzaklaşıyor.Araya girmek sakin ol demek istiyorum,Ancak otomatik silah gibi susmuyor.Mudanya dan Bursa ya gideceğim.Gaziler derneğindeki arkadaşlarımla bu sıkıntımı paylaşacağım.Bu sözde akıncının arkasında yüzde 29 oy veren geçmişini bilmeyen bir topluluk var ise Kıbrıs ta işler iyi ye gitmiyor demektir.
Nihayet bir nefes almak için durakladığında; Sakin ol bak 18 Ekim Pazar günü seçim var.Sağ duyuya sahip,o toprakların değerini bilen insanlar o sözde akıncıya dersini verecektir,sözlerim kendisini biraz teselli etmiş göründü.
Çaylarımızı kahvelerimizi sahilde içerlen,sanki Kıbrıs beşparmak dağlarında imiş gibi dalıp gidiyordu denizin uçsuz sınırlarını görecekmiş gibi uzaklara bakıyordu.Ne derler atalarımız;Yaşayan bilir… .Gazinin üzüntüsüne katılmamak elde değil.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.