SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim bu CHP içindeki KRİPTO?

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 08:41

Bursa öyle tezatlarla dolu bir şehir ki, tüm güzellikler, bir bakıyorsun çirkinliklerin gölgesinde kalıyor. Dedikodunun, çekememezliğin, kraldan çok kralcı kesilenlerin, ikiyüzlülerin kola gezdiği ortamda yine de umutlarımızı yitirmiyoruz.
Umudumuz boş hayal, boş bir avuntu kesinlikle değildir. Bizim umudumuz Bursa’nın daha güzel olması için gösterdiğimiz çabadır, dirençtir. Bu yolda mücadele veren insanlara katkı koymaktır.
Bunu hep söylüyorum, kimse kalkıp da bu saatten sonra öküzün altında buzağı aramasın.
Önceki gün Ankara’nın Bursa’ya yatırım startı vermesi gibi güzel işlerle içimiz ısındığı gibi çelişkilerle yaşamaya da alışmalıyız.
Hiç şüphesiz, bu çelişkilerin odağında siyaset ilk sırada yerini alır.
Siyaset öyle bir şey ki, hastalık ki koltuğa oturanlar bir süre sonra güç zehirlenmesi yaşar. Koltuktan kalktıktan sonra “Vefa” kelimesinin “V” harfini dahi hatırlamadan, yeniden o gücü elde etmenin yollarını arar.
Bakın; gazeteci Semra Teke’nin gündeme taşıdığı “Bozbey’den Erdem’e kumpas” başlıklı yazısı siyasetin ne denli kirlendiğini apaçık ortaya koyuyor.
Uzun yıllar CHP’den Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, Millet ittifakının  adayı olarak HDP’nin de desteği ile  yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasına rağmen Cumhur ittifakının adayı Başkan Alinur Aktaş karşısında hezimete uğrayarak seçimi kaybetti…
Bozbey’in en yakın çalışma arkadaşı, yıllarca yardımcılığını yapan Turgay Erdem ise Bozbey’in yerine Nilüfer’den Belediye Başkanı seçildi.
Buraya kadar her şey normal gibi görünse de, Nilüferde ismi NİLVAK gibi çeşitli usulsüzlüklerle gündeme gelen Mustafa Bozbey her şeyin eskisi gibi olacağını zannetti…
Fakat öyle olmadı…
Başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem, anlaşılan kendisini bağımsızlık üzerine kurguladı. Önce Bozbey’in ekibini tasfiye etti, ardından kendi ekibini oluşturdu.
Nefis bu ya…Torunlarının torunlarına yetecek kadar mali güce sahip olan Mustafa Bozbey, kendisine tabi olmayan Turgay Erdem’e karşı hemen harekete geçti. İddia odur ki, CHP eski İl Başkanı Zafer Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 8-10 meclis üyesi ile birlikte operasyon için düğmeye basıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, hazırlanacak hukuki zeminin ardından Başkanlık koltuğundan düşürülecek, yerine Adil Kayaoğlu gibi kendine yakın bir isimle yola devam edilecek.
Ak Parti ve İyi Parti meclis üyeleriyle temas hazırlıklarına başlayan ekipte yer alanların bilmedikleri bir şey vardı ki o da aralarında bulunan KRİPTO bir CHP’li tarafından kendileri afişe edildi. Oluşturulan WhatsApp grubundaki isimler partinin ilgili kurumlarına bildirildi…
CHP’de ortaya çıkan bu skandalın ardından, Bozbey’e karşı tepki sesleri için için yükselmeye başladı. Özellikle Nilüfer’de Bozbey’in destek verdiği “delege seçimlerindeki” tüm listeler seçimi kaybetti..
Her ne kadar Turgay Erdem’e yapılmak istenen operasyon, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a da yapılmak istendiği şeklinde yorumlansa da, siyasette Vefa’nın olmadığının açık kanıtı olarak değerlendirilmesi, sanırım daha doğru olur.
Şimdi bu süreçte CHP’li Başkan Turgay Erdem ya da İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un yapacağı açıklamaların önemi bir kez daha artarken, CHP teşkilatlarının merak ettiği soruyu bizde soralım; Kim bu CHP içindeki KRİPTO?
Sonuç ortada…
Erdem’in bağımsızlığını açıkça ilan etmesinin ardından, Bozbey cephesinden saldırıya geçmek için bir taraftan hazırlık yapan bir taraftan da kahkaha atıp göbeğini kaşıyanlar, CHP’de şiddetli tartışmaların fitilini de ateşledi.
CHP’li Belediye Başkanına CHP’liler tarafından yapılmak istenen operasyon mu, kumpas mı ne derseniz deyin deşifre oldu.
İşte siyaset böyle bir şey
Hani derler ya..”Gözün bir anda gördüğünü, dil yüz sene söylese anlatamaz”  Bakalım bu saatten sonra topu kim taca atacak..
CHP kaynıyor…
Bozbey’e tepki sesleri yükseliyor.
Bekleyip görelim…
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.