SON DAKİKA
Hava Durumu

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2020 10:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 10:16

Günlerdir tartışılan bir konu var. CHP, İYİ Parti, SP ve HDP’nin biraraya gelerek bir anayasa çalışması yaptıkları.
Bu konuyu ortaya atan İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ. 
Özdağ bu konuyu delillendiriyor.
CHP’li İbrahim Kabaoğlu bu konuyu net bir şekilde ortaya koyuyor.
Bu konudaki açıklamaları görüntülü olarak devamlı yayınlanıyor. Burada inkâr edilecek birşey yok.
Bu konuda bir de dosya hazırlanmış. Bu dosya da gizli bir dosya değil.  Birçok kişinin elinde var.
***
Diğer taraftan böyle bir çalışmanın yapıldığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2018 yılında yapmış olduğu konuşmada açıklıyor. 
Ne yaman bir çelişkidir ki Kemal Kılıçdaroğlu o zaman yaptığı açıklamayı bugün reddetmektedir. Halbuki kendi partisinden anayasa çalışmasında yer alan İbrahim Kabaoğlu ise HDP’nin de katıldığı böyle bir çalışmanın yapıldığını açık ifadelerle ortaya koymaktadır. İbrahim Kabaoğlu’nun yalan söyleyecek hali yoktur. Ama Kılıçdaroğlu’nun bir dediği bir dediğini tutmuyor. Bu nedenle İbrahim Kabaoğlu’nun sözleri daha muteberdir. Zaten Kemal Kılıçdaroglu’nun böyle bir çalışma yapıldığını açıkladığı konuşmasının videosu her akşam televizyonlarda yayınlanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu neyi inkâr etmektedir?
Hiç televizyon seyretmiyor mu?
Yoksa milleti enayi mi zannetmektedir?
Çıkıp dese ki “Evet yaptık ve yine de yaparız” o zaman kimseden ses çıkmayacak. Zaten Kılıçdaroğlu hergün Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını içeren konuşmalar yapmaktadır. Bu nedenle HDP ile aralarında sıkı bir muhabbet vardır. Birlikte anayasa çalışmaları yapmasında da bir mahzur yoktur.
Ama İYİ Parti ile Saadet Partisi’ne ne oluyor ki böyle bir çalışmada yer alıyorlar?
Milliyetçi ve mukaddesatçı geçinen bu iki partinin böyle bir çalışmada yer almalarını açıklayacak geçerli bir sebepleri olamaz.
Meral Akşener’in de bu partilerle birlikte anayasa çalışması yaptıklarını inkâr etmesi hiç de inandırıcı değil. Görünen köy kılavuz istemiyor.
***
Şimdi yapılması gereken millete doğruyu söylemektir.
CHP ve İYİ Parti’nin inkâr etmesine karşılık HDP temsilcisinin de böyle bir çalışmayı doğrulaması “Mızrak çuvala sığmıyor” sözünü hatırlatmaktadır. 
Mütedeyyin seçmen kesiminden oy alamayacaklarını bilen CHP ve İYİ Parti isimlerinin bu çalışma ile anılmasından çekindikleri için böyle bir çalışmada yer aldıklarını göz göre göre inkâr etmektedirler.
Kim ne derse desin güneş balçıkla sıvanmıyor. Bilhassa milliyetçi geçinen İYİ Parti’nin bu işten oldukça zararlı çıkacağı gün gibi aşikârdır.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.