SON DAKİKA
Hava Durumu

Kişi mi, kurum mu önemli?

Çok değerli gönül dostlarım, kıymetli okurlarım; Yıllardır balkanlara yani ata topraklarına yaptığım ziyaretler sonrası sizlerle oralardan haberler, anılar, hatıralar dizi yazılar paylaştım Bursa nın yerel gazete ve dergilerde, yayınladığım kitaplarımda, her zaman mutluluk duydum sizlerle bu anıları paylaşırken. Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar başlıklı kitabımdan esinlenerek çekilen KAÇIŞ 1950 sinema filmi ile oralardaki insanlarımızın hayatları

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Çok değerli gönül dostlarım, kıymetli okurlarım; Yıllardır balkanlara yani ata topraklarına yaptığım ziyaretler sonrası sizlerle oralardan haberler, anılar, hatıralar dizi yazılar paylaştım Bursa nın yerel gazete ve dergilerde, yayınladığım kitaplarımda, her zaman mutluluk duydum sizlerle bu anıları paylaşırken.
Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar başlıklı kitabımdan esinlenerek çekilen KAÇIŞ 1950 sinema filmi ile oralardaki insanlarımızın hayatları beyaz perdeye aktarılması beni daha da mutlu etti.
Korona virüsü olmasına rağmen gerekli tedbirlere özen göstererek Ağustos ayının son haftasını yine Rodop dağları eteklerindeki Kırcaali, Eğridere, Mestanlı, Cebel kasaba ve köylerini dolaşarak geçirdim.
Yukarıda da belirttiğim bibi ziyaretlerim sonrasında dikkatimi çeken haber, olay veya güzellikleri sizlerle paylaştım.
Eğridere den Kırcaali istikametine doğru o yemyeşil orman ağaçların altından kıvrım, kıvrım yollarından geçerken, şu dörtlük dökülüverdi dudaklarımdan;
Rodopların dağları/Kıvrım,kıvrım olları/ Soğuk akar suları/Can dır,can insanları..Bir alkış koptu ön koltuklarda oturan yolculardan.Ben de alkışla karşılık verdim bu alkışlara.
Bu yolculuk sonunda derin kölgeli Kırcaali parkının batı tarafında bir banka oturarak dinlenmek için oturdum. Parkın son başına yerleştirilen bir tabela dikkatimi çekti derin gölgeli çınar ağacı altında kanepede otururken.
Sizlere o tabelanın orijinali ile tanıştırmak için fotoğrafını çektim. 
Tabeladaki içerik önemli idi benim için

Tabelanın başında Kırcaali Belediyesi yazıyor. İçeriği ise Şöyle; Hadi hep birlikte Bulgaristan ı daha güzel yapalım! Çocuklarımız için, Kendimiz İçin, ülkemiz için! Yalvarıyorum sizlere, Kirletmeyin!
Bazılarınız ne var bunda diyebilir; İyi bakarsanız görürsünüz. Tabelada bizdeki gibi belediye başkanının adı yazılmamış. Bizdekiler en küçük bir tabelaya kendi isimlerini reklâm için yazarlar.
Tabeladaki bu farkı Belediye başkanı Sayın Hasan Azis e sormak için aradığımda ulaşılamıyordu. Yan tarafımda korona mesafesini koruyarak oturan bir beyefendi söze karıştı. Tabelanın fotoğrafını çekmem onun da dikkatini çekmiş. Fotoğrafı çekme sebebimin, tabelada başkanın isminin olmaması dikkatimi çekti dedim.
Gülerek söze başladı; Evlat; Kişiler geçicidir. Kurumlar kalıcıdır. Siz ce kişi mi önemli Kurum mu Önemli sorusuna, tabi ki kurum önemlidir cevabım ile fikirlerimiz birleşti. Sohbetimiz aradaki mesafeye rağmen ilerledi. Meğer bana evlat diyen şahıs benden 4 yaş küçük imiş. Geçmiş dönem meclis üyesiymiş. Yaşımı öğrenince; Kendine iyi bakmışsın diyerek iltifat da bulundu.
Bu hafta da sizleri Rodopların serinliklerine götürebildiysem ne mutlu bana…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.