SON DAKİKA
Hava Durumu

Kötü alışkanlıklar

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2017 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 12:15

Kötü alışkanlıkların başlama yaşı yoktur. En tehlikelisi ise alışkanlık yapıp bırakmamaktır. Bu kötü alışkanlıkları sayınız denildiğinde ilk akla gelen sigara, içki, kumar söyleyebiliriz. Bunun yanında daha birçok bizleri maddi ve manevi erozyona uğratacak kötü alışkanlıkları da yazabiliriz.

Eğitim-öğretim döneminin yaz tatiline girmesine haftalar kala okul çevrelerinde küçük yaşta öğrencilerin sigara gibi bir illeti yoğun bir şekilde içtiklerini görmekteyiz. İnanın o yaşta körpe ciğerlerini karartmaları son derece üzücüdür.

Sigara kullanmanın çok küçük yaşlara inmesi ise vahim bir durumdur. Sigara yasağının hemen hemen her yerde uygulanması ve bir paket sigara fiyatının yüksek olması kullanmaya engel kabul etmemektedir. Bu kötü alışkanlıktan vazgeçmeleri için öğretmenlerin aktif rol oynaması gerekir diyeceğim ama bir bak onlarda içiyor.

İnsan kendi sağlığından sorumlu olduğunu ve bu emanet olan vücudu en güzel şekilde muhafaza etmelidir. Zararlı olan her ne ise onlardan uzak durmalıdır. Kötü alışkanlıklara ödenen paraları yıllık olarak bir hesaplansa toplamda ciddi rakamların cebimizden uçup gittiğini görmekteyiz.

İnanın yazık ediyoruz hem sağlığımızı hem maddi durumumuzu. Kamu spotlarının televizyon ve radyolarda devamlı suretle kötü alışkanlıklardan uzak durulması için ikaz edilmesi, kullananlar için vazgeçmeye yönelik iyi niyet bir çaba olduğunu düşünmekteyim. Başkalarının ikazı ile değil, kişi olayı kendisiyle bitirip içmemek gibi güçlü bir irade göstermelidir. Sağlığınız için bırakın bu illet olan sigarayı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.