SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurban Bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 09:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 09:31

Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramına kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar, bayram gibi yaşanmadığı sürece sadece resmi tatil olarak görülür ve o havada yaşanır.
Kurban bayramının tarihi ve dini sürecine girmeye gerek yok. Herkesçe zaten malumdur.Hem ayetlerde hem de hadislerde kurban hakkında bahsi pek çok yerde geçmektedir.
Bir iki örnek vermek gerekirse “Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser 108/2) “Kendilerine ait birtakım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun”. (Hac 22/28)
Kurban edilen hayvanlar bereketli hayvanlardır. Hem ibadet maksadı için bayramda hem de insanların et ihtiyaçlarını karşılamak yıl içinde milyonlarca hayvan kesim yapıldığı halde hiçbir eksilme görülmemiştir.
Kurban bayramının telaşı hoş ve güzeldir.En yakın eş, dost ve akrabadan başlayıp ihtiyaç sahiplerine kurban hissesinden pay verilmek suretiyle bayram sevincine tüm Müslümanları ortak etmeliyiz.
Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında kamu yararına çalışan tüm stk,kurum ve kuruluşların organizasyonlarına gücü yetenlerin destek vermeleri gerekmektedir.
“Müslümanlar kardeştir” i sadece bir slogan olarak değil kardeş gibi hareket etmeliyiz.
Belki sadece yılda bir defa yüzü gülen gönül coğrafyamızda yaşan bir tek Müslüman aile bile bizi bekliyorsa ona o yardımı ulaştırmak için tüm kanalları kullanmalıyız.
Unutmayalım ki dünya da yaşayan Müslümanlarının umudu Türkiye dir.
Kurban Bayramınızı tebrik ederim.mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.