SON DAKİKA
Hava Durumu

MACRON'UN EDEPSİZLİĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2020 10:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 10:20

Kendi ülkesinde başarı sağlayamayan liderlerin kaçış yolu olarak İslam’à saldîrmaları moda oldu.
Buna son olarak Fransa  Cumhurbaskanı Emmanuel Macron da dahil oldu.
İslam’ın krizde olduğunu ve yapilandırılması gerektiğini söyleyen Macron’a büyük tepki var. Bu tepkilerin en sertlerinden birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.
***
Erdoğan Macron’à haddini bildirmeken geri durmadı. Erdoğan özet olarak şunları söyledi: İç siyasette sıkışan, dış politikada çuvallayan liderler İslamiyet’ı hedef göstererek kifayetsizliğini gizlemeye çalışıyorlar. Macron’un ‘İslam krizde’ sözü tam anlamıyla bir provokasyondur. Fransız devlet başkanı olarak Macron’un İslam’ın yapilandırilmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Devlet eliyle sözümona dinde reform totaliter toplumların alâmeti farikasıdır. Fransız toplumunun içinde bulunduğu krizi perdelemek istemektedir. Fanatizmle mücadele değil İslamlà ve Müslümanlarla hesaplaşmadır.
Müslümanlara dinsiz bir din dayatılmak isteniyor. Dinimize ve inancımıza yönelik hadsizliği sineye çekemeyiz. Devlet başkanları insanların kutsalları ile ilgili konularda kılı kırk yarmalı. Macron’un cahili olduğu konularda daha da dikkatli olması gerekiyor. Kendisinden artık sömürge valisi gibi davranmak yerine sorumlu bir devlet adamı gibi davranmasını bekliyoruz.
Batılı liderlerin popülizm uğruna yanlış yollara sapmamalarını temenni ediyoruz.
***
Erdoğan’ın Macron’à haddini bildirmesi bütün Müslümanların yüreğine su serpmiştir. Bu aynı zamanda Erdoğan’in İslam liderliginin de bir tezahurüdür. Diğer İslam ülkeleri liderlerinden herhangi bir ses çıkmaması da ne hazin bir durumdur. Zor ama birgün İslam ülkeleri birleşecekse bu Türkiye’nin önderliğinde olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.