SON DAKİKA
Hava Durumu

“Medya” hokkabazlığın gösteri merkezi değil…

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 09:58

Bu şehirde yaşananları,toplumla paylaşırken ayrı bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. Her düşünceyi en ince ayrıntısına kadar analiz etmek gibi bir sorumluluk içinde olduğumuzu da biliyoruz.

Başında bulunduğum Gazete ve sosyal medya haber siteleri hiçbir zaman birini karalama,iftira atma,öç alma yada tarafgirliğin,takla atmanın,adam kayırmanın velhasıl hokkabazlığın gösteri merkezi olmamıştır,olmayacaktır.

Tarafgirliğin,sesimiz ve vicdanımız arasında bir set oluşturabileceğini de düşünerek,kişilerden çok toplumdaki genel yapıyı yansıtma gibi bir haslet içindeyiz.Gerek yerel yönetimlerde gerekse siyasi arenada,varsa bir haksızlık,adaletsizlik, okurlarımızla paylaşıyoruz.Bunu yaparken de tarafgirlik içinde değil makul ve vicdani sesimizi duyarak hareket etmeye çalışıyoruz.

Sesin,vicdana dayanmadığı bir noktada sözün hükmünün olmadığına inandığımızdan,İlkelerimizin ve vicdanımızın arkasına sığınarak yazdıklarımız,aslında kimseyi rahatsız etmemeli.

Hiçbir zaman, nefsin hâkimiyetine girip,haddi aşmayı ve başkalarının hukuklarını çiğnemeyi düşünmedik.Sadece haksızlık karşısında susmanın tarihi vebal olduğuna inanıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan T2 hattında yaşan aksaklıkları dile getirmek için CHP’liler önceki gün yürüyüş düzenlemiş.İyi güzel de adama sorarlar,o hattın yapımı için meclis kararı alındığında niye sesiniz çıkmadı.Biz defalarca o proje yanlıştır diye sesimizi yükselttiğimizde neredeydiniz?

Gelinen noktada projenin büyük bir kısmı tamamlanmasına rağmen yüklenici firma işi bırakarak kaçmış. Hukuki süreç devam ediyor. Bu konuda Başkan Alinur Aktaş’ta kamuoyunu bilgilendirdi. Buna rağmen şov yapmanın Bursa’ya nasıl bir faydası oldu.

Bi defa CHP’liler şunu iyi bilmeli; Siyasette yürümek ve şov yapmakla bir kazanç elde edilseydi Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu HDP’lileri de yanına alarak yürümüştü.Sonuç kocaman bir hiç..

İnsanlar huzur istiyor..

Bu huzurun bozulmasına kim çanak tutarsa,sandıkta cevabını alır. Biz bu şehirde huzurdan bahsederken,bizim gibi düşünmeyenleri kesinlikle kör,sağır,vicdansız addedip,düşmanlık beslemiyoruz. Aksine,kin ve düşmanlıkların ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz. Küçük menfaatler için bel fıtığı riskini göze alıp birileri gibi takla atmıyoruz.

Birileri gibi amuda kalkmanın,ayağa kalkma olmadığını biliyoruzki,her ortamda düşüncelerimiz rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bunu sadece CHP’nin yeni yönetimi için değil tüm partiler için yapıyoruz,düşüncelerimizi paylaşıyoruz..

Çünkü biz Bursa’da huzurun bozulmasını istemiyoruz.

İşin doğrusu muhalefetten gelen siyasi savlalara,iktidar temsilcilerinin cevap vermesidir.Doğru olan göreve gelir gelmez militansı bir tavır ortaya koyan CHP İl Başkanı İsmet Karaca’ya cevap Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman tarafından verilmesidir.

Ayrıca,muhalefetten gelen salvolara boyun eğmeyi “meyvesi olan ağaç başını eğer” diyerek eğilmenin hatta sessiz kalmanın akıllıca bir duruş olarak takdim edilmesini de doğru bulmuyoruz.

Bu ülkenin,bu kentin menfaatini her şeyin üstünde tutuyoruz.“Gelen ağam, giden paşam” diyerek methiye yazanlara,takla atarak,amuda kalkanlara karşıda sesimizi yükseltiyoruz.

Bunu yaparken de her defasında avaz avaz bağırıp toplumdaki bütün sesleri bastırarak yalnız bizim sesimiz duyulsun gibi bir çabamız da yok.

Herkes bir şeyler söylesin..

Ama huzuru bozmadan…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.